28.10.2020

Julius Elo

Julius Elo Todellisuuden tutkimuskeskuksen taiteelliseksi johtajaksi

Julius Elo on valittu todellisuuden tutkimuskeskuksen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi kaksivuotiselle kaudelle 2021-2022. Elo aloittaa tehtävässä tammikuussa 2021. Valinnan teki Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsenkokouksen valtuuttama valintatoimikunta, jonka esityksen nimityksestä yhdistyksen hallitus vahvisti viime kokouksessaan. 

”TTK:ssa on paljon taiteellista tietoa, taitoa ja potentiaalia. Taiteellisena johtajana haluan antaa sille tilaa ja kehittää yhdessä toiminnanjohtajan ja hallituksen kanssa tapoja, joilla ne tulisivat parhaiten näkyväksi ja saisivat ansaitsemansa huomion. Maailmaa ravisteleva Covid 19 -pandemia ja sen erilaiset vaikutukset esittävään taiteeseen on ajateltava mahdollisuutena jonkin uuden luomiseen – ja juuri kohti uusia taiteellisia ehdotuksia, sovelluksia ja muotoja haluan TTK:ta kannustaa ja luotsata.”

Elo on yksi Todellisuuden tutkimuskeskuksen perustajista. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2006 ja keskittynyt omassa taiteellisessa työskentelyssään osallistavan esityksen praktiikkaan. Parhaillaan Elo on tohtoriopiskelijana Teatterikorkeakoulussa ja kirjoittaa taiteellista tutkimusta katsoja-kokijan kehosta esityksessä. 

Taiteen tekemisen lisäksi Elo on työskennellyt yli kymmenen vuoden ajan seksi-positiivisen kulttuurin parissa sekä Berliinissä että Helsingissä. Hän on ollut perustamassa Wonderlust -tiedostavan seksuaalisuuden festivaalia vuonna 2014 ja Helsinki Shibari kollektiivia vuonna 2015. Seksuaalikasvattajaksi hän valmistui vuonna 2018.

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset