31.01.2024

KOM Taiteilijat-talossa Kuva Mika Haaranen

KOM-teatterin yhteisötaide – Taidetta ja kohtaamista kotikulmilla

KOM-teatterin Taiteilijat talossa on ikäihmisille suunnattu kulttuurista hyvinvointia tukeva hanke, jonka ytimessä on taiteen tekeminen ja kokeminen lähellä omaa kotia. Taiteilijat talossa tuo taidetta ja kohtaamisen riemua yksityiskoteihin, asukasyhteisöihin, kirjastoihin, palvelutaloihin, pihoille, kaduille, juhliin sekä tutuille ja tuntemattomille taiteen areenoille. Esitysten jälkeen aikaa jätetään myös osallistavalle taidetyöskentelylle, kohtaamiselle ja keskusteluille. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja mahdollisuuksien mukaan esteettömiä. Toimintaa tukevat mm. Helsingin kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Taiteilijat talossa: Koteloidut sanat

Koteloidut sanat -lauluesitys on eri runoilijoiden tekstejä yhdistävä musiikillinen kokonaisuus. Esitys kutsuu pohtimaan elämää matkakertomuksena, sen reittivalintoja, maisemia, matkaseuraa, muistoja sekä karttaa, johon on piirretty utopian tähti. Laulujen sävellystyön takana on Minna-Liisa Tammela. Teokseen valituilla teksteillä kunnioitamme Claes Anderssonin, Eeva Kilven, Eeva-Liisa Mannerin, Arto Mellerin ja L. Onervan työtä. Esiintyjinä toimivat KOM-teatterin yleisötyöntekijät Jenni Bergius ja Maaretta Riionheimo sekä muusikko Minna-Liisa Tammela.

Seuraavat esitysajat:
To 7.3. klo 13.00
Maunulatalon Metsäpurosali, Metsäpurontie 4
Ti 12.3. klo 14.30
Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7
To 28.3. klo 14.00
Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1
Esityksen kesto: 45 min.

Kuva: Mika Haaranen

KOM-teatteri on kautta historiansa ollut aktiivinen yhteiskunnallinen toimija, ja yleisötyön avulla se haluaa jatkaa esitystensä herättämiä keskusteluita eri-ikäisten ja erilaisten ryhmien parissa. Yhteistyötä kanssamme tekevät muun muassa koulut, kirjastot, kulttuuritalot, kolmannen sektorin sosiaalialan toimijat sekä eri asukastalot ympäri Helsingin. Toiminta tavoittaa vuosittain noin 3000 ihmistä.

Lisätietoja KOM-teatterin yleisötyöstä

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Uutiset