13.10.2022

Kouta 2022

KOUTA -harrastajateatteritapahtuma

KOUTA kutsuu Posiolle marraskuussa!

Kouta on pohjoisen harrastajateatteriväen oma tapahtumakonsepti, joka on vuodesta 2018 lähtien vuosittain koonnut lappilaiset teatterintekijät yhteen vuorovuosin koulutuksen tai esityskatselmuksen pariin. Seuraavan kerran kokoonnutaan Posiolla 18.-20.11.2022 esityskatselmuksen merkeissä. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Suomen Harrastajateatteriliitto, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ja Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Posion kunnan kanssa.

Esityskatselmukseen otetaan hakemusten perusteella mukaan 5-8 harrastajateatteriesitystä. Viikonlopun mittaisilla festareilla ryhmät saavat ammattilaisraadin rakentavan palautteen esityksistään, näkevät muiden harrastajien esityksiä, pääsevät virkistymään ja oppimaan uutta rakkaan harrastuksen parissa sekä tietenkin tutustumaan muihin teatteriharrastajiin.
 
Koutaraadin muodostavat tänä vuonna Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja, ohjaaja Sanna Saarela, Suomen nuorisoseurojen toimialajohtaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja Pasi Saarinen sekä Lapin omina vahvistuksina käsikirjoittaja-ohjaaja Esko Janhunen ja ohjaaja Eljas Liinamaa.
Mukana Koutassa on myös oheisohjelmaa kuten yhteinen illanvietto. Tapahtumaviikonloppu huipentuu lappilaiselle harrastajateatteriteolle 2022 myönnettävään Kouta-nimikkostipendiin ja muihin palkitsemisiin.
 
Kouta on pohjoisen harrastajateatteriväen oma tapahtumakonsepti, joka on vuodesta 2018 lähtien vuosittain tuonut pohjoisen teatterintekijät yhteen koulutuksen, esityskatselmuksen ja hauskanpidon merkeissä. Edellinen esityskatselmus pidettiin Tervolassa 2019 ja viime vuonna kokoonnuttiin koulutustapahtumassa Kemijärvellä.
 
OSALLISTUMISMAKSU: KOUTA Festivaalipassi (50€/hlö) sisältää pääsyn avajaisnäytökseen, katselmuksen esityksiin, oheisohjelmaan sekä päätöskahvit tarjoiluineen.
 
Koutaan odotetaan jälleen harrastajateatterilaisia ympäri pohjoista Suomea, joten tapahtuma tuo marraskuun viikonlopuksi vipinää Posion tanhuville. Tapahtumaan voi osallistua myös ilman esitystä.

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen unohtumattomaan lystin pitoon Posiolle!

Lisätietoa tapahtumasta: https://shtl.fi/kouta/

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset