13.10.2022

Sokkojamit. Kuva: Marko Mäkinen.

Kaiken keskuksen sokkojamit Berliiniin

Säännöllisesti järjestettävä Kaiken keskuksen jamitoiminta (DJ-jamit, aistijamit, sokkojamit ja nykyreivit) vierailee 22. lokakuuta sokkojamien muodossa PHYNIXtanzt tanssistudiossa Berliinissä.

TanzArt nimellä aloitettu tanssistudion toiminta perustettiin Berliiniin 35 vuotta sitten. Pitkistä perinteistään tunnettu studio kantaa nykyään nimeä PHYNIXtanzt, ja sen toiminta kattaa kansainvälisiä työpajoja sekä viikottaisia tanssitunteja ja jameja.

Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja Samee Haapa näkee jamit huokoisena konseptina, jolloin ne muodostuvat joka paikassa vahvasti juuri sen paikan ja tilanteen mukaan. Berliinissä ne muodostuvat takuulla aivan erilaisiksi kuin Helsingissä, ja se tekeekin kokeilusta taiteellisesti kiinnostavaa. Se tukee Kaiken keskuksen pyrkimystä luoda uudenlaisia kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia vaikeiden koronavuosien jälkeen:

“Berliini on vaihtoehtoisen, vapaamman sosiaalisuuden kannalta houkutteleva kaupunki suhteiselle taiteelle. Halusimme aloittaa omat spessujamit siellä vasta kun pystyimme olemaan varmoja, että niiden konseptit ja käytännöt ovat tarpeeksi pitkälle ajateltuja ja kokeiltuja. Samalla jamit ovat kevyt tapa testata käytännön organisointia Berliinissä kohti suurempia taiteellisia toteutuksia.”

Kaiken keskuksen jamit ovat tarkkaan harkittuja taiteellisia konsepteja, joiden muotoa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Jamit viestivät yleisölle leikillisyydestä ja helppoudesta - tarjoten yleisölle matalan kynnyksen osallistua esittävään taiteeseen oman tekijyyden kautta. Se on vahvasti yhteisöllistä ja osallistavaa taiteellista toimintaa, jossa kaupunkilaiset ovat itse tekijöinä ja toimijoina.

Lisätiedot Melissa Heininen, 040 7398 068 / melissaforeverything@gmail.com
Tuottaja, Kaiken keskus

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset