26.09.2022

Immersiivisen teatterin työpaja

Kaiken keskus: Immersiivisen teatterin työpaja

Työpaja opettaa immersiivisten ja osallistavien esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä.

Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen yleisösuhteen.

Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentaakseen perinteistä esityskäsitystä.

Työpaja keskittyy immersiivisten ja osallistavien esitysten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Työpajassa opit
• Immersiivisen teatterin historiaa, määritelmiä ja erityispiirteitä
• Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
• Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
• Intimiteetin rajojen neuvottelua sekä suostumuksen peruskäsitteet
• Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
• Aistimaan ja ymmärtämään ympäristön merkityksen luojana

AIKA JA PAIKKA:
Ke 28.12. 2022 klo 18 – 22, to 29.12. klo 17.30 – 22 ja pe 30.12.2022 klo 17.30 – 22

Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs., sali 1. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, Helsinki.

KEILLE:
Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen office (at) centerforeverything.com

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU:
Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa.
holvi.com/shop/everything/product/a87bce5c30a9aa6bbf204da42b30a726

HINTA: 100 €
Työpajan voi peruuttaa viimeistään 1kk ennen sen toteutumista. Sen jälkeen peruuttamisesta veloitetaan 50 % osallistumismaksusta.

OPETTAJA:
Samee Haapa on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti.


Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on opettanut immersiivistä teatteria mm. Teatterikorkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

www.samihenrik.me

www.kaikenkesk.us

TERVEYSTURVALLISUUDESTA:
Työpaja toteutetaan oletuksena lähiopetuksena. Se saatetaan muuntaa hybridimuotoiseksi tai kokonaan etätyöpajaksi mikäli viralliset ohjeet koronaviruksen osalta niin vaativat, mutta näihin vaihtoehtoihin turvaudutaan vain äärimmäisessä tilanteessa. Työpajaa ei siirretä tai peruuteta.

PALAUTE TYÖPAJALAISELTA:
'Olin kurssiin tosi tyytyväinen – olit rakentanut sen tosi hyväksi kokonaisuudeksi, joka inspiroi sekä tekemään teoksia ja reflektoimaan omia valintoja että keskustelemaan ja seuraamaan sitä, mitä immersiivisen teatterin tiimoilla keskustellaan. Sisällön ja kurssiin käytetyn ajan välisen tasapainon suhteen varmasti yksi antoisimpia kurssikokemuksiani kautta aikojen.'
- Johanna Latvala, lavastaja

Esittävän taiteen valtionpalkinto sekä Kritiikin kannukset immersiivisestä teoksesta 'Huoneiden kirja'

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Työpajat