14.03.2016

Kalle Lambergista Linnateatterin uusi taiteellinen johtaja

Linnateatterissa on luvassa sukupolvenvaihdos, kun taiteellisen johtajan tehtävässä aloittaa 1.8. näyttelijä Kalle Lamberg. Samaan aikaan teatterin hallinto- ja talousjohtajana aloittaa Henni Syrjänen. Linnateatteri on myös kiinnittänyt Anniina Kuulan pukusuunnittelijaksi teatteriin.

Petteri Summanen on toiminut Linnateatterin taiteellisena johtajana syksystä 2014 alkaen. Nyt hän tekee tilaa uudelle taiteelliselle johtajalle: ”Alkuperäisen sitoutumisen taustaksi sovimme, että ratkaisu on väliaikainen ja voimassa toistaiseksi. Pesäpallotermein. Pesien tyhjennys on ohi ja peli on käynnissä täydellä teholla. Poikkeustila on hiljalleen kääntynyt normaaliksi arjeksi. Emme enää elä siirtymäkautta. Nyt koen, että voin hyvillä mielin antaa tehtävän eteenpäin.”

”Taiteellisen johtajan tehtävää ei tarjota kenelle tahansa. Työ vaatii moniosaamista, ja siksi olemme jo pidempään arvioineet tilannetta ja seuranneet mahdollisuuksia jatkuvuuden turvaamiseksi. Tälle on onneksemme löytynyt erinomainen mahdollisuus. Kyseessä on henkilö, jolla on vahva suhde teatteriin. Hän on kovan luokan ammattilainen, jolla on nuoresta iästään huolimatta kokemusta muun muassa ohjaamisesta, johtamisesta ja yhteisötyöstä. Hän tuntee teatterin näyttämöt, yleisön ja paikallisen yhteisön” Summanen kertaa Lambergin avuja.

Lamberg on syntynyt vuonna 1987 ja on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän on näytellyt useissa Linnateatterin tuotannoissa, kuten parhaillaan pyörivässä Otossa vai Panossa sekä tulevan kesän kesäteatterikomediassa Myyntimies Berthold. Lamberg tähditttää parhaillaan televisio-ohjelmaa Saturday Night Live Suomi. Lamberg on toiminut myös Turun Nuoren Teatterin taiteellisena johtajana.

Lisätietoa