Neuvonta

Neuvontapiste ja -palvelu teatteritaiteilijoille ja muille teatterintekijöille; tapauskohtaisesti myös teatteriryhmille. Neuvonnan aiheina esimerkiksi työskentely ulkomailla, oman esityksen vieminen ulkomaille ja niihin liittyvät tuotantotyökalut (budjetit, tekijänoikeudet, henkilökohtaiset apurahat, ryhmien avustukset, sopimukset, jne). Soitelkaa, niin katsotaan riittääkö jo puhelu vai valitaanko muu väline tai tapa: 050 359 0861 / Jukka Hyde Hytti.

Mentorointi

Mentorointimahdollisuus tuottajille, festivaalijohtajille, managereille, agenteille. Mentorointi on kahden teatterialan ammattilaisen välistä vuorovaikutusta, joka toteutetaan mentoroitavan eli aktorin tarpeiden mukaan (tavoitteena 1+1 kohtaamista, à 2 h). Kohteina kansainväliset hankkeet (teatterialan katselmukset, tms.), esitysvienti, kiertueet, yhteistuotannot, sopimukset ja vientihankkeiden budjetoinnit. Sovitaan milloin ja missä: jukka.hyde.hytti[at]tinfo.fi

Kehittämistyö

Kansainvälistyville teattereille ja taiteilijayhteisöille (yhteistuotannot, säännöllinen esitysvienti, yms.). Mukana teatterin taiteellinen johto ja tuotanto/hallinto sekä tilanteen mukaan myös esim. hallituksen puheenjohtaja. Työpajatyyppisesti tehdään oma kansainvälisen liikkuvuuden kehittämissuunnitelma käytännön työkaluineen (mm. räätälöidyt budjetti- ja sopimuspohjat, kiertue- tai vierailuesitystiedot). Merkitään kalentereihin muutama (esim. 1 tutustuminen, nykytilakatsaus + 2-3 työpajasessiota) tapaaminen – tulen mielelläni luoksenne tutustumaan teihin ja työympäristöönne: jukka.hyde.hytti[at]tinfo.fi, p. 050 359 0861.
 
Tutustu myös TINFOn tuottamaan Kansainvälisen liikkuvuuden työkalupakkiin ja muiden oppaiden antiin: http://www.tinfo.fi/fi/Liikkuvuuden_opaspaketti
 
Looking for some advice of theatre production and mobility in English? Please explore:
Toolkit for Theatre Production and Mobility
 
TINFOsta kumppani kansainväliseen hankkeeseenne?

TINFO tekee hankekumppanuussopimuksia teattereiden, festivaalien ja alan järjestöjen kanssa tukeakseen suomalaisten teatteritaiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta. Hanke voi olla esimerkiksi suomalaisen ja ulkomaisen teatterin välinen yhteistuotanto, johon TINFO tuo lisäarvoa (asiantuntijasisällöt, mentorointi, neuvonta, osarahoitus/liikkuvuus). Ulkomaisesta festivaalista voi tulla hankekumppani, kun se esittelee laajemmin suomalaista teatteri- ja esitystaidetta ja haluaa hyödyntää tuottamisessa TINFO-asiantuntemusta. Suomalaisten festivaalien kanssa TINFO järjestää asiantuntijavierailuja ja katselmuksia. TINFO voi myös neuvotella hankkeeseen mukaan Suomen ulkomailla sijaitsevia kulttuuri-instituutteja ja edustustoja tai välittää niiden yhteystietoja.

Jos tarvitsette kiertue- tai vierailuesitystänne varten esittelytilan verkkoon, niin yksi mahdollisuus on:
TINFOn Esitykset kiertävät -sivusto
 
TINFOn tarjoamista kansainvälisen liikkuvuuden valmennuksista vastaa TINFOn kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hyde Hytti, joka on työskennellyt teatterituottajana vuodesta 1992 (mm. Q-teatteri, Teatterikorkeakoulun Opetusteatteri, Baltic Circle, vapaat tuotantoryhmät).

Hytti on koulutukseltaan Esittävien taiteiden tuottaja (TeaK 1995) ja Kulttuurituottaja YAMK (2013). Lisäksi hän on suorittanut Johtamisen erityisammattitutkinnon (JET, 2015), toiminut kulttuurituotannon lehtorina (HUMAK 2008-09) ja julkaissut Teatterituottajan oppaan (Like 2005).