25.01.2023

Kansalaisfoorumi logo

Missä yleisö luuraa? – yleisönavigoinnin työpaja​

Mistä löydämme uutta yleisöä? Miten saamme asiakkaamme uudelleen kulttuuritarjontamme äärelle? Miten teemme itsemme tunnetummaksi? Miten edistämme saavutettavuutta ja asiakaslähtöistä ajattelua? Jos nämä kysymykset askarruttavat sinua, tervetuloa yleisönavigoinnin työpajaan.

Yleisönavigointi kutsuu kulttuurialan yhdistyksiä, joilla on esitystoimintaa, näyttelytoimintaa tai säännöllinen tapahtuma. Yleisönavigointiin tuodaan pöydälle oman yhdistyksen ajankohtainen yleisösuhteeseen liittyvä haaste ja tilanteeseen etsitään yhdessä etenemisvaihtoehtoja.

Yleisönavigoinnin asiantuntijana työskentelyä ohjaa FM Disa Kamula. Disa on tehnyt yleisötyötä sekä teatterissa että kulttuuritapahtumissa. Hän on myös yksi Ystävänä yleisö -kirjan kirjoittajista.

Mikä on navigointityöpaja?

Kansalaisfoorumin navigointi -koulutusmalli auttaa yhdistyksiä kehittämään toimintaansa. Työpajaan mahtuu enintään 6 yhdistystä, joista kustakin yhdistyksestä voi osallistua 2–4 henkilöä samalla osallistumismaksulla.

Navigoinnissa pohditaan ja kartoitetaan yhdessä toimintaa edistäviä ratkaisuja jokaisen mukana olevan yhdistyksen tilanteeseen. Pajassa osallistujien kokemukset ja tietotaito ovat tärkeitä. Navigointia ohjaa asiantuntija. Hän auttaa tiedon äärelle, organisoi keskustelua ja opastaa työskentelyä. 

Miksi navigoimaan?

Navigointityöpajassa teette oman yhdistyksenne tulevaisuustyötä. Työpajassa tuulettuu ajatuksia ja poimitaan ideoista ja käytänteistä parhaat. Navigoidessa kukin hakee ja muokkaa omalle yhdistykselleen sopivia käytäntöjä.

Työpajan jälkeen teillä on parempi ymmärrys yleisösuhteiden kokonaisuudesta, osaatte ryhmitellä ja lähestyä erilaisia asiakasryhmiä, edistää saavutettavuutta ja onnistunette tavoittamaan uutta yleisöä tapahtumiinne. Joskus näkemys oman yhdistyksen tilanteesta selkenee jo sillä, että tutustuu muihin, jotka pohtivat samoja asioita.

Uusia ideoita syntyy kyllä, kun saa aivot töihin ja kuulee muiden kokemuksia. Sain entistäkin enemmän rohkeutta ja varmuutta erilaisiin kokeiluihin. Työskentelymalli on toimivan osallistava ja helppo. Suosittelisin kaikille, jotka kaipaavat vertaistukea näiden asioiden pohtimiseen. – Osallistujapalaute

Koulutuksen aikataulu

Koulutus järjestetään verkossa Zoomin välityksellä lauantaisin 1.4., 15.4., 29.4. ja 13.5.2023 aina klo 11.00–13.30.

Osallistujille lähetetään sähköpostilla linkki ja ohjeet verkko-osallistumiseen ennen koulutuksen alkua.

Maksu, lisätiedot ja peruutusehdot

Koulutus maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme. Kaikkien samasta yhdistyksestä osallistuvien (2–4 henkilöä) tiedot ilmoitetaan yhdellä lomakkeella.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa maksutta viimeistään 14 päivää ennen sen alkamispäivää. Jos osallistuminen koulutukseen perutaan tämän jälkeen, palautetaan 50 prosenttia osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen koulutuksen alkamispäivää, osallistumismaksua ei palauteta. Sairaustapauksissa koko osallistumismaksu kuitenkin palautetaan terveydenhuollon antamaa sairauslomatodistusta vastaan.

  • Aika:
  • Kesto: 12 opintotuntia (á 45 minuuttia)
  • Paikka: Verkossa
  • Maksu: 160 € / jäsenet 100 €
  • Osallistujamäärä: 2–4 henkilöä/yhdistys
  • Ilmoittautuminen: 17.3.2023 mennessä

 

Lisätiedot ja peruutukset: koulutus@kansalaisfoorumi.fi

 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset Koulutukset Työpajat