06.05.2021

Intensiivikurssilta valmius kesän esitysten tallentamiseen ja striimaamiseen

 • Aika:
 • Kesto: 18 opintotuntia (á 45 minuuttia)
 • Paikka: Verkossa
 • Maksu: 80 € / jäsenet 30 €
 • Osallistujamäärä: enintään 25
 • Ilmoittautuminen: 10.5.2021 mennessä

Videointi- ja striimauskoulutuksessa opetellaan perusteet videoteoksen rakentamisesta ja striimauksesta. Koulutuksen oppeja voi hyödyntää esitysten taltiointiin, striimaamiseen, etämateriaalin tuotantoon, sosiaalisen median kasvattamiseen ja markkinointimateriaalin tuottamiseen. Koulutuksen aikana opit videoteoksen rakentamisen perusteet suunnittelusta käytäntöön, editointiin sekä julkaisuun eri välineillä. Opeteltavien asioiden toteutukseen ja harjoitteluun riittää pelkkä älypuhelin, jossa on toimiva kamera. Tietokoneen käyttö on kuitenkin erittäin suositeltavaa. Myös järjestelmäkameratekniikkaa käydään läpi jonkin verran, mikäli kurssilaisilla on käytössään omia kameroita, tai suunnitelmissa on hankkia sellainen.

Käymme läpi videotuotantoon ja striimaukseen sopivia kanavia ja ohjelmia käytännönläheisesti. Opettelemme myös, miten mobiililaitetta voi käyttää yksinkertaisten nettivideoiden tuotannossa ja kuinka pitkälle puhelin riittää. Sosiaalisen median kanavien ammattitasoiset laatuvaatimukset täyttyvät nykyään monella mobiililaitteella. Jokaiselle viikolle on 1–2 tehtävää ja kurssin lopputavoitteena on luoda oma lyhyt videoteos ja kokeilla striimaamista käytännössä. Striimaamiseen ei tarvita mitään esitystä, striimata voi vaikka näkymää omasta ikkunasta.

Kouluttajina toimivat videotuotannon ja sirkusalan ammattilaiset Aarni Pahajoki ja Anna Heinänen. 

Anna Heinänen on ammatiltaan kuva-artesaani ja viittä vaille valmis kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin tradenomi sekä Saarni Sirkuksen toinen perustaja. Työ Saarnilla ja koko aiempi työhistoria perustuu hyvin pitkälti kameran ja tietokoneen taakse. Annalta saat parhaat vinkit sekä ohjeet erityisesti kuvauksien aikataulutukseen, suunnitteluun, estetiikkaan ja markkinointiin.

Aarni Pahajoki on SaSakista vuonna 2017 valmistunut sirkusartisti, joka on sittemmin mm. kiertänyt Sirkus Finlandian mukana sekä esiintynyt tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus BAU:ssa. Aarni on Saarni Sirkuksen toinen perustaja ja vastaa kuvauksien teknologiasta sekä käytännön toteutuksesta. Aarni on yrittäjyyden ohella mukana Otava sirkus -projektissa artistina ja kuvaajana sekä toteuttanut projektin digitaalisen heijastuksen.

Lue lisää Aarnista ja Annasta Saarni Sirkuksen kotisivuilta.

Koulutus toteutetaan verkossa Zoom-ohjelmalla. Tapaamiset tallennetaan, ja ne ovat osallistujien katsottavissa viikon ajan. Tapaamisten välillä tehdään pieniä omia harjoituksia. Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki ja ohjeet ennen koulutuksen alkamista. Huomioi, että jos harjoittelet tehtäviä älypuhelimella, liity Zoomiin jollain toisella laitteella, jotta pystyt käyttämään puhelinta opetuksen aikana.

Osallistumismaksu: 80e / jäsenhinta 30e (Kansalaisareena, Kanteleliitto, Suomen Harrastajateatteriliitto, Suomen Kansanmusiikkiliitto, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto, Suomen Nuorisoseurat, Suomen Nuorisosirkusliitto, Suomen Puhallinorkesteriliitto ja niiden alaiset jäsenyhdistykset)

Kurssin aikataulu

 • maanantai 17.5. klo 10.00–12.15
 • keskiviikko 19.5. klo 10.00–12.15
 • tiistai 1.6. klo 10.00–12.15
 • torstai 3.6. klo 10.00–12.15
 • tiistai 8.6. klo 10.00–12.15
 • torstai 10.6. klo 10.00–12.15

Maksu, lisätiedot ja peruutusehdot

Kurssi maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme. Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen jäsenille kurssin alennettu osallistumismaksu on 30 euroa.

Lisätiedot: annamari.martinviita@kansalaisfoorumi.fi

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 7 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi 

 

Sinua voisi kiinnostaa

Koulutukset