11.09.2020

Kehä-festivaali 2020

Monitaiteellinen Kehä-festivaali kahdelle järjestetään 25.-26.9.2020 Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Kulttuuriosuuskunta ILMEen järjestämän festivaalin teemana on tänä vuonna raja. Aihetta lähestytään
kahdenkeskisissä kohtaamisissa muun muassa vuorovaikutuksellisen esitystaiteen, paperiteatterin, improvisaatiovideotaiteen ja holistisen säveltaiteen keinoin.

Kaikille avoin ja maksuton festivaalipäivä on lauantai 26.9. Teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan. Osaa teoksia voi katsoa kaikessa rauhassa, osa kutsuu festivaalivierasta osallistumaan. Ohjelmassa on teoksia yhdeltätoista taiteilijalta.

TAITEELLA YHTEYS YKSINÄISEEN -symposium kahdenkeskisestä taiteesta sosiaali- ja terveystyössä

Milloin: Perjantaina 25.9. klo 9-15
Missä: Aamupäivän ValveLive-striimaus kulttuurivalve.fi/valvelive ja iltapäivän työpajat Kulttuuritalo Valveella Oulussa, osoite Hallituskatu 7.

Yksinäisyys puhuttaa ajassamme. Voisiko intiimi, kahdenkeskinen taide antaa välineitä yksinäisen vanhuksen tai nuoren tavoittamiseen ja tukemiseen? Perjantaina 25.9. järjestettävä symposium on kaikille avoin. Se on myös monipuolinen koulutuspäivä erityisesti sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, opiskelijoille ja taiteilijoille, jotka työskentelevät hoitolaitoksissa ja erityisryhmien kanssa.

Symposiumin puheenvuoroissa avataan valtakunnallinen näkymä hoitoympäristöissä tehtävään yhteisötaiteelliseen työhön ja arvoihin. Rosa Meriläinen avaa kuulijoille kulttuurin ja taiteen vaikutusta
ihmiseen ja yhteiskuntaan. Innostavat tapausesimerkit Suomesta ja Englannista kertovat, kuinka syvästi merkityksellisiä niin pienet taiteesta ammentavat teot kuin pitkät yhteistyöprojektit voivat olla.
Päivässä on tilaa keskustelulle sekä ideoiden ja toiveiden jakamiselle. ´Symposiumin puheenvuoro-osuudet ovat seurattavissa maksutta kulttuuritalo Valveen Valvelivessä.

Työpajoissa osallistujat saavat konkreettisia työkaluja taiteen soveltamiseen työssään tai kohdatessaan yksinäisiä. Osallistumismaksu iltapäivän työpajaan on 20 €. Liput ovat ostettavissa Valveen lippumyymälästä tai Ticketmasterista.

Nettisivuilla lisää infoa:
www.kulttuuriosuuskuntailme.fi/keha2020
https://www.kulttuuriosuuskuntailme.fi/symposium