08.03.2013

Kemin kaupunginteatterin Tatja Hirvenmäki on Yleisön suosikkinäyttelijä 2013

Teatterialan valtakunnallinen Thalia-gaala järjestettiin neljättä kertaa Seinäjoella. Gaalaa juhlittiin 50. vuottaan juhlivassa Seinäjoen kaupunginteatterissa 10. maaliskuuta. Gaalassa palkittiin teatterintekijöitä kahdeksassatoista eri kategoriassa. Lipunmyyntiyritys NetTicket jakoi juhlassa Yleisön suosikkinäyttelijä -palkinnon. Teatterit saivat ehdottaa näyttelijöitään NetTicketin internetsivuilla järjestettyyn yleisöäänestykseen. Äänestyksessä oli mukana kymmenen näyttelijää eri puolilta Suomea. NetTicketin toimitusjohtajan Jonny Mandellin mukaan äänestys sujui hyvin ja yleisö osallistui aktiivisesti suosikkinäyttelijän valintaan.

Eniten ääniä keräsi Kemin kaupunginteatterin Tatja Hirvenmäki.

Hirvenmäki on työskennellyt Kemissä puolenkymmentä vuotta, mutta on jo näytellyt itsensä katsojien sydämiin muun muassa Myrskyluodon Maijana, Kinnusen Lailana, Ronja Ryövärintyttärenä ja Niskavuoren Loviisana. Näyttelemisen lisäksi Hirvenmäki on vetänyt useita kursseja, rohkaisten draaman keinoin niin lapsia kuin aikuisiakin. Hirvenmäki toimii myös Sairaalaklovnit Ry:n klovnitohtorina, tuoden kollegojensa kanssa kaivattua vaihtelua potilaiden ja heidän omaistensa sairaala-arkeen.

Hirvenmäki kävi pokkaamassa NetTicketin lahjoittaman 500 euron rahapalkinnon sunnuntaina Thalia-gaalassa. Suosikkinäyttelijä ei kuitenkaan ehdi jäädä laakereilleen lepäämään, juna vie jo maanantaiaamuksi Ouluun, jossa Hirvenmäkeä odottaa päivä Sairaalaklovnien klovnitohtorina.