02.06.2021

Kesäteatteripäivä 2021

Kesäteatteripäivä on tänä vuonna 2.7.2021 

Toinen koronakesä on edellistä paljon valoisampi, mitä tulee suunniteltuihin kesäesityksiin tänä vuonna. Noin 200 ensi-iltaa yli 100 paikkakunnalla.

TINFO on julistanut Kesäteatteripäivän jo vuodesta 2016 ja tänä vuonna merkkipäivä osuu perjantaille 2.7.2021. Kesäteatteripäivä on aina juhannusta seuraavan viikonlopun aloittava perjantai. Tämä viikonloppu on tiheänään uusia teatteriesityksiä: tällä hetkellä Ensi-iltojen tietokanta antaa niitä 30. 
 
Merkittävä suomalainen ilmiö, kesäteatteri kerää normaalisti miljoonayleisön ja ensi-iltojen määrä nousee tavallisesti 400 korville. Koronakesä 2020 teki tästä suuren poikkeuksen, silloin suunnitelluista kesäensi-illoista jouduttiin perumaan tai siirtämään yli 80 %. Tämä kesä, 2021 näyttää tässä suhteessa valoisammalta, vaikka koronan varjossa yhä eletäänkin.  
 
Uusia kesäesityksiä on tulossa noin 200 ympäri Suomen, ja kesäteatterit varautuvat huolellisin turvajärjestelyin vallitsevan virustilanteen mukaisesti. Yleensä kesäesityksiä pyörii toukokuusta elokuuhun, koronakesinä kesäteatteriin on päässyt vasta keskikesästä lähtien.  
 
TINFO haluaa Kesäteatteripäivää juhlistamalla kannustaa uutteria tekijöitä työssänsä ja innostunutta yleisöä tänäkin kesänä hakeutumaan oman kylän kesänäyttämön ääreen - tai tekemään retken kauemmaksikin. Vaikka tämän suven osalta Ensi-iltalistan kerryttäminen on vielä käynnissä, jo nyt löytyy 103 paikkakuntaa Akaasta Äänekoskeen, jossa kesällä esitetään teatteria. 
 
#kesäteatteripäivä
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kesäteatteri Teatteri-ilmiö