15.12.2020

Sirkku Peltola

Kestosuosikki Venäjällä 

Näytelmäkirjailija Sirkku Peltolan teokset kiinnostavat maailman teattereissa. Venäläisistä tuotannoista tuorein tulee ensi-iltaan eteläisessä Siperiassa. 
 
Sirkku Peltolan näytelmä Mummun saappaassa soi fox on saamassa ensi-iltansa Venäjällä Novokuznetskin draamateatterissa vielä ennen vuodenvaihdetta, 23.12.2020. Venäjänkielisen esityksen teoksen pohjalta ohjaa Jaroslav Rakhmanin. Näytelmän ovat kääntäneet venäjäksi Anna Sidorova ja Aleksandra Belikova. Novokuznetsk on puolen miljoonan asukkaan kaupunki Etelä-Siperiassa. Venäläiseen tapaan Peltolan teoksen on tarkoitus olla ohjelmistossa usean vuoden ajan, jolloin se saa kymmeniä esityskertoja. 
 
Mummun saappaassa on fox -teoksen kantaesitys oli vuonna 2002 Teatteri Jurkassa. Näytelmä on niinikään Venäjällä Karjalan Kansallisen teatterin ohjelmistossa, mutta siellä sitä esitetään suomeksi. Teksti on esitetty aiemmin teatterissa myös Ruotsissa ja Ranskassa.
 
Peltolan näytelmiä on käännetty yli kymmenelle kielelle ja ne ovat kysyttyjä maailmalla, niistä on joka vuosi useita tuotantoja eri maissa. Kestosuosikkeja ovat Pieni raha ja Suomen hevonen, joka sai tsekinkielisen (kääntäjä Alzbeta Stollova) kantaesityksensä vuonna 2019. 
 
Sirkku Peltolan näytelmien esitysoikeuksia valvoo Agency North Oy.  
 
TINFO / 14.12.2020 
 
   

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Näytelmät Kirjailijat Kääntäjät News