03.02.2022

Kolibrí festivaali. Illustration by Juan Palomino (MX) Book: ”Cajita de fósforos” Ediciones Ekaré (2020)

Kolibrí -festivaali 2022 hakee lapsille ja perheille suunnattuja esityksiä ja työpajoja

Avoin kutsu osallistumaan vuoden 2022 Kolibrí valintaan

Tähän Kolibrí festivaalin 11. painokseen, Kulttuurikeskus Ninho kutsuu eri taustan ja kokemuspohjan omaavia, Suomessa asuvia taiteilijoita, tutkijoita ja muita kasvatuksen, taiteen ja kulttuurin ammattilaisia lähettämään ehdotuksensa Kolibrí festivaalin ohjelman aktiviteeteiksi. Valitut ehdotukset tulevat olemaan osa 11. Kolibrí festivaalin ohjelmaa.

Kolibrí on taiteen, tieteen, kielten, luovuuden, näkyvyyden ja lapsuuden paikka. Se pidetään 22.09.-01.10.2022 Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla.

Tämä kutsu sulkeutuu 5.3.2022 klo 24. ja hakemuksen voi tehdä espanjaksi tai portugaliksi.

Kolibrí festivaalin 2022, 11. painos, teema on

Oodi hämmennykselle

Juhlikaamme oikeutta hämmennykseen, epämukavuuteen, epävarmuuteen ja innostukseen, jonka nämä herättävät. Ylistäkäämme hämmennystä lapsuuden ajan oppaana, yhteytenä luontoon, tieteeseen, kulttuuriin sekä oppimisen, opetuksen ja oppimattomuuden aikoihin, jotta voisimme jatkaa uteliaan hämmentyneinä.

Juhlikaamme hämmennystä liitoksena siihen elävään organismiin, joka on meidän kulttuurinen, luonnollinen ja tieteellinen perintömme. Virvoittakaamme yrittämisen ja yhteisen tilan aika; jossa näkemykset ja vuoropuhelut laajenevat, taide, luovuus ja tieto kohtaavat, missä uteliaisuus ja yhteisö kukoistavat varhaisista ajoista lähtien.

Etsimme ehdotuksia, jotka kannustavat ymmärtämään todellisuutta erilaisista, moninaisista ja epävarmoista näkökulmista. Ehdotuksia, jotka osoittavat vahvoja siteitä vilkkaisiin ja hiljaisempiin yhteisöihin, joihin kuulumme tässä maailmassa, joka on kotimme.

Ehdotukset

Etsimme lapsille suunnattuja aktiviteettejä, jotka noudattavat festivaalimme päämääriä ja metodiikkaa sekä vastaavat vuoden 2022 teemaa, jaettavaksi monimuotoisen ja -kielisen, eri sukupolvista koostuvan yleisön kanssa.

Kolibrín ohjelma koostuu monista toiminnoista, perinteisistä, taiteellisista ja kulttuuri-ilmaisuista aina teknologian ja tieteiden viimeisiin edistysaskeliin.

Hyväksymme ehdotuksia mm. seuraavilta aloilta ja niiden yhdistelmiltä: kirjallisuus, grafiikka, visuaaliset taiteet, design, arkkitehtuuri, musiikki, tanssi, teatteri, sirkus, tieteet ja ruokakulttuuri.

Formaatti voi olla:

  • lyhyt työpaja (60 min),
  • pitkäkestoinen työpaja (180 min),
  • performanssi (60 min): kerrontaa, näytös, näytelmä, konsertti, jne.

Korvaukset

Kulttuurikeskus Ninho kattaa valittujen korvaukset seuraavasti:

  • Tunti työpajaa:70€/t per henkilö (sosiaalimaksut mukaan lukien) max. 2 artistia
  • *Performanssi: 200€ per henkilö (sosiaalimaksut mukaan lukien) max. 3 artistia
  • *Konsertti: 200€ per henkilö (sosiaalimaksut mukaan lukien) max. 4 artistia

Lisäksi tarjoamme tukea (kohtuullisiin) materiaalikuluihin ja katamme tilan sekä ääni- ja valolaitteiden ja niitä käyttävien teknikoiden aiheuttamat kulut. Valitettavasti varamme eivät riitä korvaamaan Helsinkiin matkustamisen kustannuksia, eikä myöskään minkäänlaisen laitteiston vuokraa.

* Luettuamme kaikki hakemukset, haluaisimme sopia tapaamisesta verkossa ainakin yhden ryhmän jäsenen kanssa jotta ymmärtäisimme paremmin miten esitys toimii ja mitä siihen tarvitaan. Pyydämme teitä huomioimaan kaikki informaatio, joka tulee osoitteesta: info-kolibri@ninho.fi

Lue lisää

Illustration by Juan Palomino (MX) Book: ”Cajita de fósforos” Ediciones Ekaré (2020)

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Avoimet haut