02.09.2021

Mika Myllyaho 2020

Korjaamo lontoolaisnäyttämölle 

Mika Myllyahon näytelmiä on esitetty aiemmin yhteensä 15 maassa, lokakuussa nähdään debyytti Ison-Britannian teatterimaailmassa. 

Koronapandemia laittoi jäihin myös pohjoismaisten näytelmien katselmuksen lontoolaisilla teatterinäyttämöillä, mutta lokakuussa on uusi yritys. Mika Myllyahon teos Korjaamo (Garage) nähdään 15.10.2021 Pohjois-Lontoossa Jacksons Lane -teatterissa osana viikonmittaista New Nordics Festivalia. Keväällä 2018 Suomen Kansallisteatterissa kantaesitetty Korjaamo on yksi kuudesta festivaalin ohjelmistoon valitusta nykynäytelmästä. Lontoon-esityksen ohjaa Lucie Dawkins, ja siinä käytetään Eva Buchwaldin näytelmäkäännöstä. 
 
Uuden, yli rajojen liikkuvan festivaalin aloittaminen vaatii paljon, kun siihen sitoutuu työtä erimaalaisilta taiteilijoilta. Festivaalin tekeminen nyt, näiden taiteilijoiden äänien kuulluksi tuleminen näyttämöllä Isossa-Britanniassa, tuntuu hyvin erityiseltä, sanoo New Nordics -festivaalin johtaja Camilla Gürtler, kun on varmistunut, että pandemian lykkäämä tapahtuma päästään järjestämään. 
 
Festivaali esittelee Mika Myllyahon Korjaamon lisäksi näytelmät islantilaiselta Matthías Tryggvi Haraldssonilta, ruotsalaiselta Lisa Langsethilta, färsaarelaiselta Katarina G. Nolsøelta, norjalaiselta Kristofer Grønskagilta ja tanskalaiselta Vivian Nielsenilta
 
Myllyahon näytelmät ovat olleet kysyttyjä Suomen lisäksi maailmalla. Trilogian Paniikki-Kaaos-Harmonia eri teoksia on nähty teatterissa 15 eri maassa. Korjaamo on ehditty esittää Vana Baskini Teaterissa Tallinnassa. Isossa-Britanniassa lokakuinen näyttämösovitus on kirjailijan teosten debyytti. 
 
Mika Myllyahon näytelmien esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner. 
 
TINFO / 2.9.2021
  
 
  

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Näytelmät Kirjailijat Kääntäjät