23.09.2020

Tanssittu kosketus

Koronankohottamat-festivaali

Teatterimuseo järjestää yhdessä someteatteri Koronankohottamien kanssa yksipäiväisen tapahtuman Helsingissä sekä striimattuna verkossa maanantaina 19. lokakuuta 2020 klo 12–17. Iltapäivän aikana Teatterimuseossa katsotaan viime keväänä ja kesänä Koronankohottamat-hankkeessa 19 kosketusta -konseptilla tehdyt videoteokset. Kosketus-katselmuksen jälkeen pidetään paneelikeskustelu someteatterista. Tapahtuman juontavat Jonna Wikström ja Lassi Alhorinne Koronankohottamista.

Paneelikeskustelu striimataan. Myös katselmuksen teoksiin on mahdollista tutustua etukäteen.
 
Poikkeusaikana taiteilijat ovat keksineet uusia tapoja tehdä töitä – myös virtuaalitaidetta. Tästä hyvänä esimerkkinä Suomessa on ollut Koronankohottamien toiminta. Hanke käynnistettiin muutamassa päivässä ja alle puolessa vuodessa yhteisöön tuli  lähes 200 taiteilijaa.

Teatterimuseon katselmuksessa nähdään neljä videoteosta: 19 kiellettyä kosketusta (86 min),  19 laulettua kosketusta (99 min), 19 tanssittua kosketusta (63 min) ja 12 maalattua kosketusta (55 min). Teokset katsotaan eri saleissa yhtä aikaa. Tämän lisäksi nähdään Juha Jokelan ohjaama Hamlet Remix sekä Koronankohottamien suunnitteluryhmän tekemät Tietokosketus ja Kiitoskosketus.

Katselmuksen jälkeisessä paneelikeskustelussa pohditaan, mitä sometaide on nyt, ja mitä someteatteri voisi tulevaisuudessa olla, ja millaisia hyviä ja haasteellisia asioita Koronankohottamat toi esiin. Paneeliin on kutsuttu eri taiteen alojen ammattilaisia (runous, musiikki, kuvataide, tanssi). Videoita tehneiltä on puolestaan pyydetty palautetta nopeasti käynnistetystä ja ilmiöksi nousseesta hankkeesta. Keskustelua moderoivat näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja käsikirjoittaja Elisa af Hällström Koronankohottamista.

Tarkempi aikataulu ja panelistit julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtumaa.

Koronan takia joudumme rajoittamaan paikan päälle tulevien osallistujien määrää 60 henkilöön. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Paneelikeskustelu striimataan, joten sitä on mahdollista seurata myös etänä. Ilmoittautumiset 14.10. mennessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Korona Events