25.10.2021

Kotimaisen näytelmän festivaali 2021

Kotimaisen näytelmän festivaali – teemana on hauraus

Suomalaiset näytelmäkirjailijat saavat puheenvuoron, kun Teksti järjestää yhdessä Teatteri Jurkan kanssa Kotimaisen näytelmän festivaalin 4.-6.11.2021.

Näytelmäkirjailijayhteisö Teksti järjestää nykynäytelmään keskittyvän Kotimaisen näytelmän festivaalin jo kahdeksatta kertaa. Festivaalin tarkoitus on tehdä näytelmäkirjailijan työtä tunnetuksi yleisölle, tuoda esiin nykynäytelmiä sekä tarjota ammattilaisille mahdollisuus kollegiaaliseen kohtaamiseen.

Festivaalin teemana on tänä vuonna hauraus. Tuo moneen suuntaan avautuva käsite kuvaa niin näytelmää taiteenlajina kuin pandemian ja ekologisen hätätilan keskellä elävää maailmaa teatterin ympärillä. Samalla hauraus ei ole vain särkyvyyttä, vaan huokoisuutta ja omien rajojen tunnistamista, uudenlaista asettumista suhteisiin ihmisten ja muiden olentojen kanssa.

Festivaaliohjelmistossa on tänä vuonna muun muassa monologiesityksiä, Apuraha ja tunteet -kyselyyn perustuva lukudraamaesitys, paneelikeskusteluja sekä ranskalaisen näytelmäkirjailija Penda Dioufin masterclass-luento.

TUTUSTU OHJELMISTOON TÄSTÄ.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta tilaisuuteen on ilmoittauduttava etukäteen sähköpostilla. Voit varata paikkasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen iida.rekonen@jurkka.fi. Merkítse otsikkoon ”KNF ILMOITTAUTUMINEN” ja ilmoita samalla sähköpostissa, minä päivinä osallistut tapahtumaan. Festareille on rajattu määrä paikkoja.

Tapahtumat myös striimataan. Tarkempi ohjeistus julkaistaan festivaaliviikolla.

Tervetuloa mukaan Teatteri Jurkkaan!

www.kotimaisennaytelmanfestivaali.com

Lisätiedot:

Mika Vainio, Teksti-yhteisö, pohjateksti@gmail.com, p. 044 422 4834

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat