09.03.2021

Kulttuuri kantaa

Kulttuuri kantaa – Keskustelun paikka!

Svenska Teatern ja Kansallisteatteri järjestävät avoimen verkkokeskustelutilaisuuden

Kulttuuri kantaa – Keskustelun paikka! nähdään suorana lähetyksenä 17. maaliskuuta osoitteessa kulttuurikantaa.fi

Kulttuurin ja taiteen tilanne koronapandemian keskellä on herättänyt laajalti keskustelua. Svenska Teatern ja Kansallisteatteri järjestävät livestriiminä keskustelutilaisuuden, jossa annetaan tilaa monipuolisille näyttämötaiteen ja kulttuurikentän puheenvuoroille.  Sekä yleisö että näyttämötaiteen tekijät ympäri Suomen kutsutaan keskusteluun Twitterissä käyttämällä tägejä #kulturenbär #kulttuurikantaa. Keskustelijoina ovat muiden muassa 
Rosa Meriläinen, Riku Lievonen, Eva Biaudet ja Elina Knihtilä. lllan juontaa Sonja Kailassaari.

”Haluamme lisätä ymmärrystä ja tietoisuutta teatterialan tilanteesta. Tämä kriisi on yhteinen, se ei koske ainoastaan teatterialan tekijöitä vaan myös yleisöä. Me tarvitsemme taide- ja kulttuurielämyksiä selvitäksemme ja voidaksemme hyvin”, kertoo Svenska Teaternin johtaja Joachim Thibblin.

”Jo vuoden verran kestäneen poikkeustilanteen jatkuessa on hyvä pysähtyä pohtimaan yhdessä alan toimintamahdollisuuksia. Haluamme tarjota keskustelualustan korona-ajan herättämien tunteiden ja kokemusten käsittelyyn. On tärkeää suunnata katsetta myös taidekentän tulevaisuuteen”, Kansallisteatterin pääjohtaja  Mika Myllyaho kommentoi.

Kulttuuriala on ennennäkemättömässä tilanteessa. Pandemian seurauksena teatterit on suljettu ja näytännöt peruttu. Kulttuuriala käsittää noin 3 % Suomen bruttokansantuotteesta ja työllistää yli
100 000 henkilöä, joista monet ovat yrittäjiä ja freelancereita. Ennen kaikkea näiden henkilöiden tilanne on hälyttävä: he putoavat sosiaalisten turvaverkkojen ulkopuolelle eivätkä myöskään kuulu kulttuuri-instituutioille tarkoitetun valtion korona-avustuksen piiriin.

Teatteri-instituutiot pyrkivät osaltaan löytämään kestäviä ratkaisuja niin nykytilanteeseen kuin vastaisen varalle, vaikka tulevaisuus on tuntematon. Samalla yleisö on ilmaissut vahvaa kaipuutaan teatterielämysten pariin.  On herännyt yhteinen huoli: millaisena taide- ja kulttuurielämä jatkuu sitten, kun kriisi on ohi? 

Svenska Teatern ja Kansallisteatteri kantavat kortensa kekoon tarjoamalla avoimen keskustelutilaisuuden. Tilaisuus järjestetään suorana kaksikielisenä lähetyksenä, jossa mukana on näyttämötaiteen tekijöitä ja kokijoita. Tilaisuus toteutetaan koronaturvatoimet huomioiden.

Livestriimattu verkkokeskustelutilaisuus Svenska Teaternista osoitteessa kulttuurikantaa.fi keskiviikkona 17.3. klo 19.00. 

Puhujina kuullaan muiden muassa Rosa Meriläinen, Tommi Saarikivi, Terhi Suorlahti, Janne Auvinen, Elmer Bäck, Riku Lievonen, Elina Knihtilä, Eva Biaudet, Maria Romantschuk, Mika Myllyaho, Arto Valkama ja Joachim Thibblin.

Videotervehdysten myötä ääneen pääsevät kentän ja yleisön edustajat ympäri Suomen.

Keskustelutilaisuus on katsottavissa kulttuurikantaa.fi-sivustolla kaksi viikkoa suoran lähetyksen jälkeen.  

Lisätiedot 
Svenska Teatern, teatterijohtaja Joachim Thibblin
Sähköpostiosoite joachim.thibblin@svenskateatern.fi  
Puhelinnumero 0400 51 5150

Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho
Sähköpostiosoite mika.myllyaho@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 044 593 8130

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset