02.11.2022

Kulttuurialan jännittävä tulevaisuus

Poikkeustila ja resilienssi: KULTTUURIALAN JÄNNITTÄVÄ TULEVAISUUS -webinaariin 17.11.2022

Millaiset ovat kulttuurialalla työskentelevän tulevaisuudennäkymät pandemian jälkeen? Rakentuuko resilienssi oman hyvän rakentamisella vai sittenkin yhteisen hyvän rakentamisella?

Koronapandemia on vaikuttanut tapahtuma- ja kulttuurialan eri toimijoihin monin eri tavoin. Pandemia ajoi jo muutenkin kädestä suuhun eläneet taiteilijat erittäin vaikeaan asemaan, samalla kun jollain normaalitilassakin suhteellisen vakaasti toimeentulevalla se mahdollisti vapautuneen ajan käytön omien voimavarojen lisäämiseen tai jopa lomailuun. Jollain taas liiketoiminta saattoi jopa kasvaa, jos konsepti sattui olemaan sellainen, että se toimi myös etäyhteydessä. Näin ollen koronapandemian vaikutukset ovat olleet hyvin vaihtelevia ja yksilökohtaisia. Pandemia lisäsi myös jännitteitä sekä alan sisälle että alan suhteeseen sen toimintaympäristöön. Arvostuksen puute nousi julkiseen keskusteluun.

Tämä tapahtuma- ja kulttuurialan tulevaisuuten katsova työpaja on kaksiosainen, ja kumpikin osuus tullaan järjestämään webinaareina.

Ensimmäinen osuus, KULTTUURIALAN JÄNNITTÄVÄ TULEVAISUUS järjestetään 17.11.2022 klo 13-16.
Toinen, koulutusta kulttuurialalla käsittelevä osuus järjestetään 7.12.2022 klo 13 - 15.

KULTTUURIALAN JÄNNITTÄVÄ TULEVAISUUS: Toimintaa ja toimeentuloa yksin ja yhdessä -työpaja on osa Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksen 'Poikkeustila ja resilienssi tapahtumatalouden organisaatioissa' tutkimus- ja kehittämishanketta (ESR). Hankkeessa kehitetään kulttuurialan tapahtumatalouden resilienssiä eli kestävyyttä ja palautumista pandemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta yhdessä alan toimijoiden kanssa. Työpajat ovat hankkeen keskeinen toimintamuoto.

Hankkeen nettisivut:
https://projects.tuni.fi/resilienssi-tapahtumataloudessa/ (suomeksi)
https://projects.tuni.fi/resilience-in-culturaleconomy/ (in English)
Hanke Twitterissä: @ResilienssiT

Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/r/KhyD4wEHat

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/901863530785220

AIKA: 17.11.2022 Klo 13:00 - 16: 00
PAIKKA: verkossa, zoomlinkki lähetetään osallistujille aiemmin samalla viikolla

Ilmoittautuminen työpajaan:
https://forms.office.com/r/KhyD4wEHat

 

KULTTUURIALAN JÄNNITTÄVÄ TULEVAISUUS -työpajan suunnitteluun ovat osallistuneet Leena Unkari-Virtanen (Metropolia) sekä Sikke Leinikki (HUMAK).

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat