17.11.2022

Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille. Viestinnän kehittäminen -webinaari

Teatterikeskus järjestää tiistaina 13.12.2022 klo 12:30-15:00 webinaarin viestinnän kehittämisestä kohderyhmänä ikäihmiset. Tapahtuma on avoin kulttuurihyvinvoinnista ja viestinnästä kiinnostuneille. Tapahtuma on maksuton. Varaa aika kalenteeriisi ja ilmoittaudu: https://forms.gle/7AtcznSAkMghMbPe9
 
OHJELMA
12:30 -13:30 YTM Elina Vainikainen: Inklusiivinen kieli ja ikäihmiset.
13:30-13:45 Erityisasiantuntija, saavutettavuus ja viestintä Outi Salonlahti. Saavutettava viestintä. Kulttuuria kaikille -palvelu.
13:45-14:00 Tauko
14:00-15:00 Kehittämisasiantuntija Minna Kaattari. Ikääntyneiden tavoittaminen: oppeja Helsingin kaupungin prosesseista. Helsingin kaupunki
 
Koulutuksessa perehdytään syrjimättömään kielenkäyttöön ja viestintään: mitä se on, miten sitä voisi välttää ja miksi kielellä ylipäätään syrjitään. Tutustumme kielen ja vallan kytköksiin, normikriittiseen asenteeseen ja tarkastelemme myös sitä, miten omat roolimme ja asemamme vaikuttavat käyttämäämme kieleen. Pohdimme erityisesti sitä, mitä tulisi ottaa huomioon viestiessä ikäihmisille ja ikäihmisistä.
Elina Vainikainen on helsinkiläinen YTM ja aikuisopettaja, joka on kirjoittanut oppaan Syrjimätön kieli (2022). Oppaan voi tilata tai ladata itselleen maksutta KSL-Opintokeskuksen sivuilta (ksl.fi).
Saavutettavuuden ja viestinnän erityisasiantuntija Outi Salolahti Kulttuuria kaikille -palvelusta kertoo saavutettavasta viestinnästä.
 
Helsingin kaupungilta saamme kuulla kehittämisasiantuntija Minna Kaattarilta ikääntyneiden tavoittamisen oppeja Helsingin kaupungin prosesseista.
Lisätiedot: Anu.karanto@teatterikeskus.fi
 

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset Koulutukset