23.10.2019

Kuolema työssä Moskovassa 

 
Baltic Circle -festivaalilla 2018 kantaesitetty teos Kuolema työssä vierailee Moskovassa Brusfestin kutsumana. Teoksen esiintyjät ovat kuoleman ammattilaisia, haudankaivaja-suntio, pappi, kanttori sekä hautaustoimistossa ja suntiona työskentelevä näyttelijä. Esitys on Semjon Aleksandrovskin ohjaama, kuvataiteilija Ksenja Peretruhinan lavastama, ja esityksen teksti syntyi yhteistyössä esiintyjien kanssa.
 
"Kuolema ja hautajaiset ovat kulttuurissamme tabuja: emme mielellämme puhu, saati kysele niistä. Asenteemme kuolemaa kohtaan voi kuitenkin opettaa meille paljon yhteiskunnassamme tapahtuvista muutoksista", sanoo Semjon Aleksandrovski teoksen taustoista.
 
Brusfestin vierailuesitys on Moskovassa 8.11.2019, se esitetään suomeksi, mutta tulkataan venäjäksi. Tekstin tulkkaa simultaanisti Anna Voronkova.
 
Brusfest on ensimmäinen dokumenttiteatterille omistettu festivaali, joka järjestetään Teatr Praktikan edesmenneen taiteellisen johtajan, Dmitri Brusnikinin muistolle. Teatr Praktika on tullut tunnetuksi dokumentaarisista teoksistaan.
 
Teos on Baltic Circlen ja pietarilaisen Pop Up Teatrin yhteistuotanto, jota on tuettu Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) suomalais-venäläisestä NOKKA-hankkeesta. Moskovan-vierailu toteutuu TAKO-hankkeen avulla.
 
(TINFO 23.10.2019)
 
 
 
 
 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset