24.08.2022

Kuusiplus ei kommentoi väitteitä osallisuudestaan Marinin kohuissa

Kuusiplus -ryhmän tiedote 24.8.2022

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa on kiertänyt runsaasti huhuja siitä, että pääministeri Sanna Marinin viimeaikaiset kohut olisivat olleet kulttuuriajan kosto korona-ajan kurimuksesta. Esittävän taiteen aktivistiryhmä ei myönnä eikä kiellä rooliaan pääministerin somekohujen masinoijana.

”Vaikka nimellisesti olemme jääneet määrittelemättömän pitkälle keikkatauolle, kulisseissa tapahtuu kaiken aikaa, ja meillä on kaikenlaisia enemmän ja vähemmän julkisia tapoja vaikuttaa”, kommentoi ryhmän jäsen Lija Fischer.

Ryhmä haluaa kuitenkin huomauttaa, että tartuntatautilain kokonaisuudistus on edelleen alkutekijöissään, ja uuden, vakavan epidemiatilanteen uhatessa kulttuuri- ja tapahtuma-ala voitaisiin jälleen sulkea samalla, laittomalla toimintamallilla kuin aiemminkin. Lisäksi niin paljon kuin pääministeri viettääkin vapaa-aikaansa kulttuuriväen parissa, hallitus ehdottaa kulttuuribudjettiin 14 miljoonan leikkausta, hallituksen valmistelema tekijänoikeusuudistus tulee viemään kulttuurialan tekijöiltä runsaasti tuloja, kuten myös tuleva kansallinen e-kirjasto. Lisäksi hallituksen huonosti valmistelema YEL-uudistus iskisi toteutuessaan kovaa pienyrittäjiin myös kulttuurialalla.

”Voisi todellakin suoda näistäkin pidettävän meteliä, ainakin jos kulttuuri tulevaisuudessakin kiinnostaa”, summaa Kuusiplussan jäsen Aino Kivi.

Kuusiplus on Ester-palkinnon 2022 saanut esittävän taiteen toimijoista koostuva vapaa aktivistiryhmä, joka teki korona-aikana viisi laitonta esitystä sekä useita kannanottoja ja attentaatteja kritisoidakseen tapahtuma-alaa koskevia epätieteellisiä ja laittomia rajoituksia.

LISÄTIEDOT: Aino Kivi, kivenaino@gmail.com, 050-36 26 085

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset Kannanotot