26.11.2020

 Alma Pöysti och Emma Klingenberg  / Scenmåndag

LIVESTREAM – Möt Emma Klingenberg och Alma Pöysti

LIVESTREAM – Möt Emma Klingenberg och Alma Pöysti på vår Scenmåndag 30.11 kl. 19.00

Vi sänder evenemanget på live.svenskateatern.fi

Följande Scenmåndag blir något alldeles extra. Följ vår diskussion kring Tove Jansson om hennes konstnärsskap med Alma Pöysti och Emma Klingenberg. Båda är aktuella med varsin Tove Jansson-tolkning. Pöysti spelar huvudrollen i Zaida Bergroths film Tove och Klingenberg har lyft fram Janssons viskonst i sin konsertföreställning Tove Jansson - visdiktaren. Tillsammans berättar de om sin forskning i den mytomspunna konstnärens liv, och hur de lyfter fram henne på scen och vita duken.

Få skådespelare känner Tove Jansson bättre än Emma Klingenberg och Alma Pöysti. Vem var Tove utanför kändisskapets rampljus? Vilka hemligheter och ledtrådar lämnade hon i sina verk? Hur fortsätter hon att överraska och fascinera? Hur tolkar man en ikon?

Diskussionen är ca en timme lång. Samtalet modereras av Nanette Forsström, producent på Moomin Characters.

Se streamingen av Scenmåndag på live.svenskateatern.fi på måndag den 30 november kl. 19:00.

live.svenskateatern.fi


STREAM – Riko Eklundh intervjuar Topelius

Svenska Teatern öppnade för 160 år sedan

På lördag, den 28 november, är det 160 år sedan Svenska Teatern öppnades för första gången. Dagen till ära har vår skådespelare Riko Eklundh lyckats få en exklusiv intervju med Zacharias Topelius, som var med och grundade teatern. Professor Topelius kommer även att erbjuda guidade rundturer på teatern, så snart coronaläget tillåter det.

SE INTERVJUN PÅ LÖRDAG

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat