LUO – mukana eurooppalaisissa tuotantoekosysteemeissä  

 
LUO on TINFOn kansainvälisen liikkuvuuden kehittämishanke, jota tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kytkeytyminen eurooppalaisiin esittävien taiteiden ekosysteemeihin luo lisätyötilaisuuksia tekijöille, pidentää esitysten elinkaaria ja lisää saavutettavuutta kasvattamalla omintakeiselle suomalaiselle teatterille ja esitystaiteelle uusia eurooppalaisia yleisöjä. Tuotantojen pitkäjänteinen suunnittelu ja alan merkittävimpien vierailunäyttämöiden, festivaalien ja agentuurien sitouttaminen jo tuotantojen alkuvaiheessa osaksi koko prosessia luo uudenlaista tuotantoajattelua ja -kulttuuria. 
 
Suomessa ei ole vielä paljon teatteriesitysagentuuritoimintaa. Hankkeen nimen mukaisesti suomalaisia teatterintekijöitä viedään ulkomaisten tahojen luo kahdella sektorilla: draamapohjaiset teokset ja esitystaide.

Tieto ulkomaisista alan agentuureista lisääntyy. LUO-kehittämishankkeen tuloksia tullaan hyödyntämään myös Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten PRAGMA Helsinki -agentuurihankkeen kanssa.
 
LUO-kehittämishanke on luontevaa jatkoa TINFOssa vuodesta 2013 kehitetyille kansainvälisen liikkuvuuden neuvonta- ja mentorointipalveluille. Hanke päättyy loppuvuodesta 2022.
 
Tällä hetkellä LUO-kehittämishankkeessa ovat mukana:
Turunen Company – osaaminen ja teokset
... mutta koronapandemian aiheuttamien muutosten mukaan pidämme kehittämishanketta avoinna myös muille mahdollisille kumppaneille, joilla on uusia ideoita kansainvälistymisensä suhteen.
 
Tiedustelut:
TINFO / kansainvälisten asioiden päällikkö Hyde Hytti, hyde(a)tinfo.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Hankkeet