18.01.2022

3421

Laaja tuki teatteritieteen oppiaineelle

Tiedekuntaneuvosto päättää suomalaisen taiteiden tutkimuksen tulevaisuudesta.

3421 ihmistä ilmaisi huolensa Helsingin yliopiston teatteritieteen oppiaineen ja laajemminkin suomalaisen taiteen tutkimuksen kohtalosta. Joulun ja uudenvuoden aikaan auki olleen vetoomuksen allekirjoittajissa on paljon esittävän taiteen alalla työskenteleviä Suomesta, Euroopasta ja koko maailmasta, mutta Suomen ainoan teatterin, tanssin, sirkuksen ja performanssin tutkimuksen oppisuunta sai puolustajikseen kansaa laajemminkin. 

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) ja Suomen Teatterit ry:n laatima vetoomus otsikollaan Teatteritiede säilytettävä opintosuuntana ja sen tulevaisuus tieteenalana turvattava luovutettiin tänään (17.1.2022) Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaanille Pirjo Hiidenmaalle. 

Vetoomus laadittiin ja allekirjoituksia kerättiin tilanteessa, jolloin tiedossa oli suunnitelmat humanistisen tiedekunnan pienten opintosuuntien, kuten teatteritieteen muuttamiseksi opintosuunnasta opintokokonaisuudeksi. Muutos tarkoittaisi käytännössä sitä, että esittävien taiteiden tiedeyliopistotasoinen tutkimus tyrehtyisi, kun teatteritiedettä ei voisi pääaineena enää opiskella.

Tiedekuntaneuvoston kokous, jossa muun muassa taiteiden tutkimuksen oppisuuntien tulevaisuudesta päätetään, on määrä pitää 25.1.2022. 

Lisätietoja:

Teatterin tiedotuskeskus TINFO / johtaja Linnea Stara, 050 3012723

Vetoomus: Teatteritiede säilytettävä opintosuuntana ja sen tulevaisuus tieteenalana turvattava - Adressit.com https://www.adressit.com/teatteritiede_sailytettava_opintosuuntana_ja_sen_tulevaisuus_tieteenalana_turvattava?fbclid=IwAR0pjHt9Cz0R0EP4FiMsRwSGe287DpGueFCAbpxZ1QaR8soNdZoouKFw9u8

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset Kannanotot