02.06.2022

Le Petit Festival 2022

Le Petit Festival Hangossa 19.-21.8.2022

Vuodesta 2015 järjestetty ainutlaatuinen Le Petit Festival - taideviikonloppu Hangossa tarjoaa jälleen monipuolisen kattauksen kulttuurielämyksiä kaikenikäisille.

Ohjelmistossa on tänä vuonna mm. nykysirkusta, argentiinalaista tangoa, teatteria, klovneriaa, nykytanssia, runoutta, kuvataidetta, yhteisötaidetta, työpajoja ja luentoja sekä konsertteja joissa kuullaan niin Brelliä, Georg Otsia ja Piazzolaa.

Perjantain avajaisillassa nähdään Jani Toivolan omakohtainen, koskettava ja humoristinen Rakkaudesta - sooloesitys. Esitys pohjautuu Toivolan keväällä 2021 julkaistuun samannimiseen kirjaan. Ilta on omistettu elämän jättämille jäljille, vanhemmuudelle sekä rakkaudelle, jolla ei ole sääntöjä. Myöhemmin samana iltana saamme ihastella RISAN eli tanssi-ja sirkustaiteilijaduon Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän nykysirkusteosta Momentum, jossa pariakrobatia ja tanssi yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Lauantaina on luvassa maineikkaan helsinkiläisen klovniryhmän Red Nose Companyn RÉvolution joka tuo näyttämölle puheenvuoron ihmisyydestä ja nähdyksi tulemisen tarpeesta. Hanna Sepän ja Minna Puolannon aiempi esitys Babylon – klovni vallankahvassa (HS✭✭✭✭✭) oli vuoden 2018 teatteritapaus, lisäksi se voitti The Performers Award -esiintyjäpalkinnon FinFringe Festifaalilla Turussa keväällä 2022. Babylon nähtiin myös Hangon Le Petit Festivaalilla ja jatkoa seuraa nyt ! RÉvolution kääntää klovnien välisen valta-asetelman päälaelleen.

Illan tangokonsertissa "Así es mi tango" - "This is my tango” kuullaan useita rakastetettuja Astor Piazzollan tangoja sekä lisäksi argentiinalaisia ja suomalaisia klassikkoja nykytangon tyyliin. Tulkitsijoina ovat maailmaa kiertäneet ja siellä mainetta niittäneet taiteilijat. Konsertin kapellimestari on tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius orkestereineen. Solistina on ylistetty Martin Alvarado, joka on ehkä eniten maailmalla esiintyviä argentiinalaisia tangolaulajia. Suomeen hänen suhteensa on erityinen ja yhteistyö mm. Heleniuksen kanssa on kestänyt jo 15 vuotta. Lisämaustetta iltaan tuovat tanguerot ja tanguerat Argentiinasta, Suomesta ja Hollannista. Yöllä tanssitaan vielä Milongaa argentiinalaisen DJ:n tahtiin. Viikonlopun aikana kansainväliset opettajat tarjoavat myös luentoja ja tangotyöpajoja kaikentasoisille tanssijoille.

Sunnuntaiaamu tarjoilee Mamia Companyn taitavasti oivaltavaa ja vuorovaikutteista lastenteatteria koko perheelle. Myöhemmin sukelletaan kotimaiseen runouteen niin nuorien kuin kokeneiden tekijöiden johdattelemina. Teatteri Saagan tuotanto Sekasointuja on koskettava monologinäytelmä runoilija L. Onervasta. Taiteilijan kuolemasta on tänä vuonna kulunut 140 - vuotta. Näyttelijä - ohjaaja Kati Outisen valmistamassa näyttämöteoksessa kuullaan päästöiltana Tua Forsströmin runoutta ja niihin sävellettyä
uutta musiikkia. Laulettu ja lausuttu runous käyvät dialogia.

Le Petit Festivaalin päänäyttämönä toimii Hangon kaupungintalo ja lisäksi esityksiä nähdään sekä sisällä että ulkona eri puolilla Hankoa. Tutustu koko ohjelmaan www.lepetitfestival.com

Tukijoitamme ovat Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden ja Hangon kaupunki.