12.04.2021

Musikalplattform

Lilla Teatern etsii uusia musikaaleja pohjoismaisen yhteistyön avulla 

Missä ovat suuret pohjoismaiset musikaalit? Tätä kysyvät yhteispohjoismainen hanke Den nordiska rösten (Pohjoismainen ääni) ja hanketta Suomessa edustava Helsingin Kaupunginteatterin Lilla Teatern, joka etsii avoimen haun kautta uusia musikaaliaihioita työstettäviksi ammattilaisten vetämissä työpajoissa. Tavoitteena on tukea tekijöitä luomisprosessissa ja mahdollistaa uusien musikaaliteosten luominen.

Lilla Teaternin taiteellinen johtaja ja ohjaaja Jakob Höglund iloitsee hankkeesta. 

”Haluamme Lilla Teaternissa tutkia uusia musiikkiteatterin muotoja. Tavoitteemme on tehdä vähintään yksi musiikkiteatterituotanto per vuosi, ja tulevaisuudessa haluamme luoda uusia musikaaleja. Olemme innoissamme mukana kehittämässä pohjoismaista musikaalikenttää”, sanoo Höglund, joka näkee suurena etuna Lilla Teaternin yhteyden Suomen suurimpaan musikaalinäyttämöön, Helsingin Kaupunginteatteriin. 

Ruotsalaista ja norjalaista teatterikenttää edustavat Östgötateatern (SE), Smålands Musik & Teater (SE), Musikteaterforum (NO) ja Musikteaterhögskolan (NO) – kaikki keskeisiä teatteri- ja musikaalitoimijoita. 

Den nordiska rösten on jatkoa uusia musikaaliteoksia edistäneelle Musikalplattform-hankkeelle, joka toteutettiin Ruotsissa vuosina 2017 – 2020.

”On jännittävää viedä Musikalplattform-hankkeen hyviä kokemuksia eteenpäin ja saada jakaa niitä nyt myös Norjassa ja Suomessa”, sanoo Lena Uhlander, projektin koollekutsuja ja ruotsalaisen TYP Kulturkapitalin konsultti.

Avoin haku huhtikuussa 2021

Den nordiska rösten -hankkeen avoin haku alkaa Suomessa 12. huhtikuuta ja jatkuu 31. elokuuta 2021 saakka. Ensisijaisesti haetaan ruotsinkielisiä musikaaliaihioita, tekstitiivistelmiä ja musiikkinäytteitä, mutta myös suomenkielinen ja muun kielinen materiaali huomioidaan. Mukaan voivat hakea sekä alan ammattilaiset että tulevat musiikkiteatterin osaajat.

Tuomaristo arvioi hakemukset ja kutsuu osan tekijöistä Lilla Teaternissa keväällä 2022 järjestettäviin työpajoihin. Työpajoissa alan ammattilaiset auttavat tekijöitä verkostoitumaan sekä jatkokehittämään ja viimeistelemään teoksiaan. Tavoitteena on hankkeen myötä avata tekijöille ovia tilaajien ja tuotantopäätösten suuntaan. Pitkällä tähtäimellä hankkeella halutaan lisätä pohjoismaista musikaaliteatteritarjontaa.

Den nordiska rösten -hanketta rahoittavat Nordisk kulturkontakt ja Nordisk Kulturfond.

Lue lisää hankkeesta täältä.

Lisätiedot:

Elin Westerlund, hankekoordinaattori, elin.westerlund@lillateatern.fi , 050-535 7965 (ti & to klo. 9-16)

Ida Virkkunen, tiedottaja, ida.virkkunen@lillateatern.fi, 050-357 4250 

www.lillateatern.fi