31.03.2016

Lilla Teaternin taiteelliseksi johtajaksi Marina Meinander

Helsingin teatterisäätiön hallitus on valinnut Lilla Teaternin taiteelliseksi johtajaksi teatteritaiteen maisteri Marina Meinanderin (s. 1967). Uuden johtajan on määrä aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2017. Sopimus on määräaikainen ja jatkuu 31. heinäkuuta 2020 saakka. Lilla Teatern on Helsingin Kaupunginteatterin ruotsinkielinen näyttämö, jonka taiteellisen johtajuuden lisäksi Meinander osallistuu HKT:n yleiseen ohjelmistosuunnitteluun.

Marina Meinander on dramaturgi, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Useiden freelance-töiden ohessa hän on työskennellyt 13 vuotta kiinnitettynä dramaturgina Svenska Teaternissa ja kolme vuotta Yle Draamalla Kotikatu-tv-sarjan vastaavana tuottajana. Tämän jälkeen hän on toiminut mm. Ylen pitkien tv-sarjojen, kuten Syke ja Kynsin hampain, lukijana ja kehittäjänä. Meinanderin yhdessä Kirsi Porkan kanssa kirjoittamaa ja ohjaamaa näytelmää Paha äitipuoli esitetään parhaillaan Suomen Kansallisteatterissa. Meinander on tehnyt 17 ohjausta sekä näyttämölle että radioon, kirjoittanut 15 näytelmää ja työskennellyt dramaturgina, kääntäjänä ja tuottajana.

”On jännittävä ja mahtava haaste saada tulla Lilla Teaterniin ja jatkaa teatterin vahvaa perinnettä, johon kuuluvat hieno näyttelijäntyö, suora yleisökontakti ja hauska, älykäs, ajankohtainen teatteri. Meidän yhä virtuaalisemmassa maailmassamme mikään ei voita kohtaamista teatterisalissa. Toivon, että Lilla Teaternissa tämä kohtaaminen olisi kohottava, mielellään myös vähän ravisteleva, enkä tässä tarkoita vain naurulihaksia!”, sanoo Marina Meinander.

Lisätietoja: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, 040 552 3788

www.hkt.fi