19.06.2023

Donkey Hot. Kuva: Mitro Härkönen.

MAx -katalogi esittelee Teatterikorkeakoulusta lukuvuonna 2022-2023 valmistuneet

Juuri julkaistu MAx -katalogi esittelee Teatterikorkeakoulusta lukuvuonna 2022-2023 valmistuneet uudet teatteri- ja tanssitaiteen sekä taiteen maisterit.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu vastaa esittävien taiteiden ylimmästä opetuksesta ja taiteellisesta tutkimuksesta Suomessa. Teatterikorkeakoulusta valmistuu dramaturgeja, esitysdramaturgeja, esitystaiteilijoita, kirjoittajia, koreografeja, lavastajia, näytelmäkirjailijoita, näyttelijöitä, ohjaajia, taiteilija-tutkijoita, tanssijoita, tanssi- ja teatterialan opettajia sekä valo- ja äänisuunnittelijoita.

Valmistuneita opiskelijoita esittelevällä MAx-katalogilla on Teatterikorkeakoulussa pitkät perinteet. Sitä on julkaistu painettuna vuosikymmenien ajan ja sen nimi on myös vaihtunut matkan varrella. Katalogin sisältö ja tavoite ovat olleet kuitenkin alusta alkaen samat: tehdä tutuiksi valmistuneet taiteilijat ja vauhdittaa heidän saapumistaan ammattilaisuralle.

Valmistuvien maistereiden opiskeluaikana tekemät taiteelliset projektit kertovat ennakkoluulottomuudesta ja uskalluksesta käsitellä ja kohdata taiteen, kulttuurin ja yhteiskunnan haastavia kysymyksiä. He ovat tehneet taiteellista työtä vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja elävässä suhteessa kotimaisen ja kansainvälisen taidekentän kanssa.

Teatterikorkeakoulusta valmistuvat taiteilijat tuntevat oman taiteenalansa käytännöt hyvin ja ovat tutustuneet alan laajempaan toimintakulttuuriin. He kykenevät luomaan tuoreita tekijälähtöisiä näkökulmia sekä uudenlaista ajattelua ja taidetta monimuotoiselle esittävän taiteen kentälle.

Tutustu Teatterikorkeakoulun MAx-katalogiin

Seuraava, vuoden 2024, katalogi julkaistaan Taideyliopiston verkkosivuilla kesäkuussa 2024.

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Uutiset