eure paläste sind leer

eure paläste sind leer
Thomas Köck. Kuva: Max Zerrahn.

Thomas Köck kirjoittaa taitavaa dialogia, mutta suurimmaksi osaksi teksti etenee runonkaltaisena tajunnanvirtana. Tekstit ovat kuin musiikkia, ja ne sisältävät viitteitä musiikkikappaleisiin, jotka ovat inspiroineet hänen kirjoitustyötään. Näytelmä on tunnelmaltaan haikea ja surumielinen, mutta myös huumorilla höystetty, kohtauksista saa rakennettua komiikkaa. Näytelmän kantaesitys sai saksalaisittain poikkeuksellisen loistavat arviot, joten olisi kulttuuriteko saada hänen tekstejään näyttämölle

Eeva Bergroth

Synopsis

Näytelmässään eure paläste sind leer (all we ever wanted) Thomas Köck kuvaa erilaisia kohtauksia, jotka nivoutuvat temaattisesti yhteen äärimmäisessä pyrkimyksessä löytää pelastus tai yliaistillinen kokemus. Näitä kysymyksiä tarkastellaan erilaisissa ympäristöissä, jotka ulottuvat konkvistadorien yhteisöstä Brasilian sademetsissä 1500-luvuista länsimaiseen nyky-yhteiskuntaan. 

Vuosi 2021
Alkukieli Saksa
Käännökset
Tuotannot
Oikeudet Näytelmäkulma
Genre Draama
Roolien määrä 6 näyttelijää / vapaa roolitus

Arvostelut

"Der vielfach ausgezeichnete österreichische Autor ist einer, der das dystopische Denken in musikalisch komponierten Sprachströmen und über Epochengrenzen hinaus zur Meisterschaft entwickelt hat."

/Theater heute

Thomas Köck

Thomas Köck (s. 1986 Steyrissä Itävallassa) opiskeli Wienissä filosofiaa ja dramaturgiaa Universität der Künstessä Berliinissä. Hän on työskentellyt muun muassa Theaterkombinat Wienissä sekä Nationaltheater Mannheimissa. Köckille on myönnetty lukuisia palkintoja kuten arvostettu Mülheimer Dramatikerpreis vuosina 2018 ja 2019.