Com una gossa en un descampat

Com una gossa en un descampat
Clàudia Cedó.

Clàudia Cedón tekstissä on oikeaa sisältöä, se katsoo ihmiselämän traagisiin tapahtumiin, mutta on samaan aikaan kuitenkin rakennettu kevyesti ja virtaa kauniisti. Visuaalista, tarkkaa ja vastaansanomatonta kerrontaa. Rakenne on kiinnostava, yhdessä sisällön kanssa se punoo sisälleen lisääntymisen ja taideteoksen rakentamiseen yhtäläisyydet. Kokonaisuus on taidokas. Sopii kaikenlaisille yleisöille.

Saara Turunen

Synopsis

Julia ja Pau ovat menettäneet lapsensa keskenmenossa. Näytelmän tapahtumapaikkoja ovat sairaalan leikkaussali, jossa Pau työskentelee ja hylätty syrjäinen tontti – ilmeisen viheliäinen paikka – joka löytyy päähenkilön pään sisältä. Näytelmä kertoo kuolemasta, mutta toisaalta myös elämästä, rohkeudesta kohdata sisäisiä demonejaan; se tarttuu yhteen yhteiskunnalliseen tabuaiheeseen, jollainen keskenmennyt raskaus on.

Mitä on, kun kohtaa kuoleman odottaessaan uutta elämää? Kohdata silmästä silmään pahimmat pelkonsa. Näytelmäkirjailija Clàudia Cedó on kirjoittanut näytelmän osittain omista kokemuksistaan.

Vuosi 2018
Alkukieli Katalaani
Käännökset Englanti, espanja, puola, ranska
Tuotannot
Oikeudet Agency North
Genre Draama
Roolien määrä 4 naista, 2 miestä

Ote näytelmästä

Arvostelut

"Júlia and the empty lot is a complex liberating dramatic comedy, with a metaphorical wealth in its writing that breathes the dry poetry of Marguerite Duras."
- Juan Carlos Olivares LA VANGUARDIA

"We are talking about a theatrical event that is sure to leave its mark. So forceful and powerful is the text of Clàudia Cedó."
- Javier Pérez Senz EL PAÍS

"A brilliant catharsis. Pain, hope. The life and magic of theater."
- EL PERIÓDICO

"An exciting thriller and, at the same time, an act of profound truth, the deepest of all: the one that discerns between being and not being."
- Sebastià Portell EL NACIONA

Clàudia Cedó

Gironalainen Clàudia Cedó (s. 1983) on opiskellut sekä psykologiaa että näytelmänkirjoittamista ja on yhdistänyt kumpaakin osaamista työssään. Hän työskenteli aiemmin psykologina, on myös näytellyt ja nykyisin teatterintekijänä painottuu sosiaaliseen ja yhteisöteatteriin.

Cedón näytelmä Com una gossa en un descampat sai kantaesityksensä Barcelonassa Festival Grecin ohjelmistossa ja maineikkaan Sala Beckett -teatterin tuotantona vuonna 2018. Hyvän vastaanoton saaneille esitykselle ja näytelmätekstille myönnettiin useita palkintoja.