Marsvinsnätter

Marsvinsnätter
Christina Herrström.

Christina Herrströmin näytelmä Marsvinsnätter kuvaa aivan tavallisen ydinperheen arkea, joka kuitenkin näyttäytyy täysin absurdina ruuhkavuosien, sukupuolinormien, keskiluokkaisuuden ja toteutumattomien unelmien takia. Tämä on ultraboheemi näytelmä, joka ei välitä lainalaisuuksista vaan maalaa leveällä pensselillä, mutta Marsvinsnätter on samalla niin aidosti vilpitön kerronnassan, niin omaperäinen ja elämäniloinen, ettei sitä lopulta voi vastustaa.

Linnea Stara

Synopsis

Kekseliäs ja absurdi draama perhe-elämästä. 

On koti, jossa on äiti, isä ja kaksi lasta sekä useita marsuja ja kilpikonna. Äiti on sairaanhoitaja ja isä työskentelee ulosottovirastossa. Kaikki siis vaikuttaa aika normaalilta. 

Mutta eihän mikään perhe ole normaali. Heidän kaoottinen arkensa rullaa eteenpäin huumorin tahdittamana, tarjoten havaintoja perhe-elämän monimutkaisuuksista. 

Kuinka löydämme aikaa kaikelle? Miten selviämme kaikista sisäisistä ja ulkoisista vaatimuksista? Mihin kaikessa tässä mahtuu rakkaus? Miten löydämme keinoja saavuttaa tasapainon? Ja millaisia sukupuoliroolimalleja annamme lapsillemme? 

Vuosi 2023
Alkukieli ruotsi
Käännökset
Tuotannot
Oikeudet Agency North
Genre Draama, Absurdi komedia, Draamakomedia
Roolien määrä 5 N, 6 M

Ote näytelmästä

Arvostelut

Christina Herrström: För mig är teatern att höja sig över verkligheten

Christina Herrström

Christina Herrström on vuonna 1959 Tukholmassa syntynyt monipuolinen kirjailija ja näytelmäkirjailija, jonka tuotantoon kuuluu näytelmiä, romaaneja, lastenkirjoja sekä käsikirjoituksia televisiolle, elokuviin ja kuunnelmiin. Herrström opiskeli musiikkitieteitä Tukholman yliopistossa ja on työskennellyt myös terapia-assistenttina. 

Nyt jo yli neljänkymmenen vuoden ajan aktiivisesti kirjoittaneen Herrströmin teokset kuvaavat usein rakkautta ja ihmisten välisiä suhteita. Vuonna 2006 Herrström oli ehdolla arvostetun ruotsalaisen August-palkinnon saajaksi nuortenromaanillaan Tusen gånger starkare. 

 

Ajankohtaisia uutisia Herrströmin teoksiin liittyen hänen blogistaan: https://christinaherrstrom.com/blog/