Maailman teatteripäivä 2020

Tämän vuoden julistustekstin on kirjoittanut pakistanilainen näytelmäkirjailija ja Adžoká-teatterin johtaja Shahid Nameed. TINFO on kääntänyt julistuksen suomeksi, eetimme myös ruotsinnoksen (kääntäjä: Annina Enckell)

Maailman teatteripäivän julistus

Suomenkielinen käännös

Ruotsinkielinen käännös

Englanninkielinen alkuteksti

Lisää kieliversioita löydät ITI:n sivuilta

 

Pyydämme, että

  • teattereissa juhlaliputetaan Maailman teatteripäivänä 27.3.,
  • Maailman teatteripäiväjulistus pannaan esille yleisön nähtäville – sen voi panna esille ilmoitustauluille lippumyymälään tai muualle jo ennen varsinaista päivää,
  • Maailman teatteripäiväjulistus luetaan teattereissa ennen esityksen alkua näyttämöltä 27.3, tai mikäli tuolloin ei ole esitystä, Maailman teatteripäivän lähelle sijoittuvan muun esityksen yhteydessä.

Lisäksi omat Maailman teatteripäivään suunnitellut tapahtumat, joilla teatteritaiteen merkitystä nostetaan esille ovat tervetulleita. Ilmoita tapahtumistasi osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi

Lue lisää Maailman teatteripäivästä Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) verkkosivuilta

Inkluusiopäivä

Suomessa vietämme rinnan Maailman teatteripäivän kanssa perjantaina 27.3.2020 Inkluusiopäivää. Inkluusiopäivä on käynnissä oleva kampanja, joka huipentuu kansainvälisenä teatterin juhlapäivänä. Lue Inkluusiopäivän kampanjasta, ja tule mukaan!