24.08.2022

Mad House Helsinki syksy 2022. Kuva: Alisa Javits.

Mad House Helsingin syksyn 2022 ohjelmisto on luonteeltaan "vaelteleva"

Esitystaiteen talo Mad House Helsinki esittelee syksyn ohjelmiston, joka esitystilan puuttuessa ottaa tilansa ja paikkansa eri puolilla kaupunkia. Pysyvää tilaa jo vuodenvaihteesta 2022 etsinyt Mad House kokeilee uudenlaista tapaa tuoda esitys- ja performanssitaidetta yleisöjen pariin. 

Luonteeltaan vaelteleva NoMad House ohjelmisto tuo syksylle kuusi teosta, jotka poikkeavat toisistaan niin kohdeyleisöjen kuin esityspaikankin suhteen. Luvassa on muun muassa viikon kestävä, osallistava hengitystä käsittelevä teos sekä Wild Thing -työpaja, jossa laukataan ja liikutaan Kalasatamassa tarkastellen kaupunkimaiseman tuntuja. 

NoMad Housen ohjelmiston päämääränä on tarkastella esitystaidetta uusin silmin, kun pysyvää tilaa teoksille ei ole. Me Mad Housella kutsummekin yleisöt mukaan kokemaan Helsingin tuntuja ja tuoksuja kokeilevien teosten myötä!

Breath Play by Julius Elo and Olga Spyropoulou

Esitykset viikoilla 34 (22-26.8) ja 35 (29.8.–2.9.)

Breath Play on osallistava, hengitystä tarkasteleva ja tutkiva viisiosainen performanssiteos. Taiteilijat Julius Elo ja Olga Spyropoulou kuljettavat osallistujia läpi viikon kestävän teoksen muun muassa tekstiviestein ja livetapaamisin. 

 

Wild Thing

Työpajan ajankohdat

Ke 24.8. klo 17:30-19:30| ke 31.8. klo 17:30-19:30 | Ke 14.9. klo 17:30-19:30|Ke 21.9. klo 17:30-19:30

Kauppakeskus Redi

Wild Thing on performatiivinen työpaja, jossa laukataan ja liikutaan ympäri Kalasatamaa tutkaillen kaupunkimaiseman tuntuja. Wild Thing risteyttää arkista maailmaa sekä spekulatiivista fantasiaa lempeällä anarkialla ja punk -henkisyydellä. Se on villeyden kanssa flirttailua, joka työskentelee immateriaalisten voimien sekä arkisten esineiden ja ympäristöjen kanssa vinouttaen suhdetta tuttuun ja tunnistettavaan.

 

S2

Esitykset: Keskiviikko 31.8. at 19:00 |  perjantai 2.9. at 19.00

Tanssiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 58

”Tervetuloa kotiin. Vastakeitetyn kahvin tuoksu. Pyykinpesu. Hiljaa kuuluvan keskustelun äänet. Mitä kodin yhteyksiä löydämme itsestämme ja toisistamme? Mihin juurrutamme itsemme kun fyysinen koti on menetetty?”

Teoksen työryhmä koostuu monikulttuurisista queer-taiteilijoista, joiden tavoitteena on luoda lisää moninaisuutta ja tasa-arvoa taidekentän rakenteisiin. S2-teoksella haluamme tarjota yleisölle kollektiivisen laskeutumistilan pohtia kodin ja sen rakenteiden merkitystä, nomadiutta ja eri tiloissa olemista monikulttuurisen queer-kokemuksen linssin kautta.

Teksti, dramaturgia ja lavalla: Anneli Kanninen, Jay Jimeno, Vera Boitcova

 

WOMAN MACHINE

Esitykset: Torstaina 1.9. klo 19:00 | lauantaina 3.9. klo 19

Teatterimuseo, Kaapelitehdas

WOMAN MACHINE on poikkitaiteellinen näyttämöteos ja sooloperformanssi, joka liikkuu moniulotteisesti konsertin, monologin ja tanssiteatteriesityksen välimaastossa. Teos ottaa voimakkaasti kantaa jatkuvasti uudistuvan ja kehittyvän teknologian ja informaatiotulvan vaikutukseen ihmisten mielenterveydelle. Erityisessä keskiössä on milleniaalien sukupolvi.

Venla Ilona Blom on EMMA-palkittu muusikko ja säveltäjä.
Blom yhdistää työssään monipuolisesti musiikin lisäksi performanssia, tanssia ja ääni- ja liikeimprovisaatiota.

 

Breathing Virtual Reality

Torstai 29.9. klo 10–17 |perjantai 30.9. klo 10-17.

Zodiak, Kaapelitehdas

Breathing Virtual Reality on virtuaalitodellisuuden ja animaation parissa työskenteleville suunnattu työpaja. Työpajan tarkoituksena on tarkastella liikettä, arkipäiväistä tai digitaalista, osana tanssia ja kehollista liikettä.

” The knowledge we will gain is embodied knowledge, which is now available to be transferred into other fields of application, such as Virtual Reality.”

Susanne Montag-Wärnå on performanssitaiteilija ja tanssin pedagogi.

 

Forest Spring

Ajankohta syys-lokakuu 2022 (tarkentuu)

Suomessa ei ole luonnontilaista metsää ja on parempi, ettei jumituta sitä haikailemaan. Mitä "luonnontilainen" ylipäätänsä tarkoittaa? Jokaisella puulla, oksalla ja kivellä on ottajansa ja ne ovat jatkuvassa käytössä. Metsä on neuvottelun kohde ja kaikki siellä kuulemamme äänet ovat ehdotuksia uusista rajoista sekä käytännöistä. Merkit, joita eri metsänkulkijat jättävät rajaavat elinympäristöä ja lajeja. Metsän käyttö, sen läpäisy ja siinä työskentely edellyttää toisten kohtaamista. Kohtaaminen voi olla vaikeaa ja mullistavaa. 

Performatiivinen prosessi on jo alkanut. Itse teos toteutuu syyskuussa Helsingissä, lisätietoa tulossa myöhemmin.

Eero Yli-Vakkuri (s. 1981) on toipuva survivalisti. Nykyään hän yrittää kehittää kestävää muotoilua kampanjoiden, työpajojen ja taiteellisten esiintymisen kautta. Yli-Vakkuri työskentelee mielellään ryhmissä sekä antitieteellisissä kollaboraatioissa eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Ohjelmisto kokonaisuudessaan: https://www.madhousehelsinki.fi/tapahtumat

 

Lisätietoja antaa tiedottaja laura@madhousehelsinki.fi

Tiedotteen on laatinut Mad Housen tiimi.

kuva: Alisa Javits

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset