01.03.2023

Mad House Open Call

Mad Housen avoin haku vuodelle 2024

Open call in English

Avoin haku esitystaiteen talo Mad House Helsingin vuoden 2024 ohjelmistoon on auennut.

Syyskaudella 2023 esitystaiteen talo Mad House Helsinki avaa uuden esitystilan Helsingin Sörnäisissä osana Tekstin taloa. Tilat ovat esteettömät ja sijaitsevat osoitteessa Lintulahdenkatu 3, rakennuksen 6. kerroksessa. 

Nyt avautuva avoin teoshaku on suunnattu vuodelle 2024 ja hakuaikaa on pe 31.3.2023 asti. Koska uuden tilan sopimus vahvistui vasta helmikuussa, syksyn 2023 ohjelmisto kootaan kutsuteoksilla sekä jo aiemmin sovittujen yhteistöiden pohjalta.

Tekstin talossa sijaitseva esitystila on Mad Housen käytössä vuosittain 6 kuukautta. Vuonna 2024 esitystilassa nähtävät tuotannot sijoittuvat helmi-toukokuulle ja syys-lokakuulle. Esitystilan rinnalla Mad House jatkaa ohjelmiston toteuttamista ympärivuotisesti muissa teoskohtaisissa tiloissa sekä verkossa. Mad House tarjoaa näyttämön esitystaiteen tekijöille moninaisista taustoista. Pyrimme luomaan tilaa uusille esitysmuodoille ja siltoja taiteiden välille.

Avoimeen hakuun vuodelle 2024 voi lähettää ehdotuksia kahdessa kategoriassa

 1. Mad Housen esitystilaan sijoittuvia teoksia aikavälille helmi-toukokuu tai syys-lokakuu 

 2. Muihin tiloihin (esim. kaupunkitilaan) sijoittuvia teoksia, joiden aikatauluista voidaan neuvotella

Ehdotukset voivat olla muodoltaan osatuotantoina toteutettuja kantaesityksiä, vierailuja, tapahtumia tai esimerkiksi työpajoja. Haku on suunnattu ammatissa toimiville taiteilijoille. Koulutuksen piirissä tuotetut teokset, kuten opinnäytetyöt, eivät sisälly hakuun.

Ohjelmistoa kuratoivat yhteistyössä Maija Mustonen ja Anne Naukkarinen. Mustosen vastuulla on ensisijaisesti esitystilaan ja muihin fyysisiin tiloihin sijoittuvat teokset ja Naukkarinen vastaa verkkoympäristöä hyödyntävistä teoksista. Verkkopohjaisiin teoksiin aukeaa oma erillishaku syksyllä 2023. Voit tutustua kuraattoreihin ja Mad Housen henkilökuntaan tästä.
 

Tuotannosta:

Jokaisen yhteistyön resurssit ovat harkinnanvaraisia ja ne neuvotellaan tapauskohtaisesti. Mad Housen osatuotantotuki voi vaihdella vuosittain. Tuotantoyhteistyö vaatii työryhmiltä pääsääntöisesti omarahoitusosuutta. 

Osatuotantotuen kohdistumisesta neuvotellaan teoskohtaisesti.

Lisäksi Mad House tarjoaa:

 • Esitystilan Tekstin talon 6. kerroksessa. Työskentelyajasta tilassa ja esitysmääristä sovitaan teoskohtaisesti.

 • Kuratoriaalisen tuen teoskohtaisesti.

 • Mad Housen esitystekniikan.

 • Teknikon työtä n. 2 työpäivää tekniikan rakentamiseen ja 1 työpäivä purkuun, esitysajan työstä neuvotellaan tapauskohtaisesti.

 • Tuottajan työtä esityksen toteuttamiseksi Mad Housessa.

 • Viestinnän ja markkinoinnin (Mad Housen verkkosivut, some & muut kanavat).

 • Valokuvauksen teoksille (3-5 kuvaa).

 • Lipunmyynnin ja esitysten järjestyksenvalvonnan.

 • Lupa- ja tekijänoikeusmaksut.

 • Edullisimman vaihtoehdon mukaan matkakulut kotimaassa.

   

Tiedustelut: maija@madhousehelsinki.fi ja emmi@madhousehelsinki.fi

Maija Mustonen vastaa taiteellisiin sisältöihin liittyviin tiedusteluihin ja Emmi Vainio tuotantoon ja tilaan liittyviin kysymyksiin. Emmille voi soittaa arkisin klo 10-16 välillä numeroon 044 791 5944 (soittaa takaisin tarvittaessa).

Järjestämme mahdollisuuden tavata kuraattorit ja tuotantohenkilökuntaa ti 14.3.2023 klo 14.00-15.30 kahvila Bruketin yläkerrassa (Kaikukatu 4B, Helsinki). Tekstin talon tilat ovat remontissa, joten esitystilassa vierailu ei valitettavasti ole mahdollista. Ilmoitathan etukäteen tulostasi emmi@madhousehelsinki.fi.

Hakuohjeet:

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen curators@madhousehelsinki.fi pe 31.3. mennessä. Valinnat tehdään kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

Viestin otsikoksi: Open call 2024

Sisältö: 

 • vapaamuotoinen ehdotus 1 A4 (pdf)

 • ansioluettelot (yhdistettynä yhdeksi pdf:ksi)

 • rahoitussuunnitelma (pdf)

 • linkkejä nettisivuille ja työnäytteisiin (liitä nämä vapaamuotoisen ehdotuksen loppuun)

 • teknisen toteutuksen suunnitelma, jos on tiedossa (pdf)

   

Kirjoita vapaamuotoisen ehdotuksen alkuun selvästi:

 • esitysmuoto (kantaesitys, vierailu, työpaja jne)

 • hakukategoria 1) Mad Housen esitystila tai 2) muu tila, tarkenna mikä 

 • toive ajankohdasta 

 • työryhmä ja yhteyshenkilön yhteystiedot

 • muut tuotantoyhteistyöt

Liitä maksimissaan yksi A4 -pituinen ehdotuksesi ja muut liitteet pdf-tiedostoina. Älä kirjoita sähköpostin tekstikenttään mitään.

Kieli: Otamme hakemuksia vastaan suomeksi ja englanniksi.

Tietoa esitystilasta:

Mad Housen uusi esitystila sijaitsee osoitteessa Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki, ns. Elannon-korttelissa. Tila sijaitsee 6. kerroksessa ja on esteetön. Samassa tilassa toimi ennen Teatterikorkeakoulun valostudio eli tila on lähtökohtaisesti esitystilana toiminut, black box -tyyppinen tila. Toisessa päädyssä on pienet ikkunat, jotka voidaan tarvittaessa peittää. Sivuseinillä on mustat verhot. Ikkunapäädystä löytyy kiinteä valkokangas. Lattiamateriaali on vanerilevyä, jonka voi peittää mustalla- tai valkoisella tanssimatolla.

Esitystila on suorakaiteen muotoinen avoin tila, n. 16m x 7m. Tilassa on korkeutta n. 8 metriä ja pitkillä sivuilla kulkee tekniikkasillat (matalampaa tilaa). Himmenninkanavia on n. 36 ja pitkittäissuunnassa liikuteltavia ripustuslinjoja 4-6. Tilassa ei ole kiinteää katsomoa vaan se voidaan järjestää teoksen tarpeiden mukaan. Tilan henkilökapasiteetti tulee olemaan 250 hlö, mutta teoskohtaisesti yleisöä tilaan mahtuu realistisesti n. 50-100. Mad Housen tämän hetkinen esitystekniikka löytyy täältä. Tekniikka päivittyy kevään mittaan. Lisätiedot tilasta (kuvat ja pohjapiirrokset) emmi@madhousehelsinki.fi.

Lue lisää Mad Housen verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Avoimet haut