15.12.2020

Mahdottoman esityksen residenssi

Hae mahdottoman esityksen residenssiin!

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on tarkoitettu uraansa aloittaville taiteilijoille tai muuten utooppisille tekijöille, jotka toimivat Suomessa, ja joilla on esitystaiteellisia, vielä toteutumattomia unelmia.

Ohjelma on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa vuosina 2019-2021. Pääyhteistyökumppanina toimii ANTI-festivaali Kuopiossa. Todellisuuden tutkimuskeskus valitsee residenssitaiteilijat avoimen haun kautta ja kunakin vuonna residenssi tuottaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon syyskuussa ”mahdottoman” esityksen, jollaista ei ole vielä ennen koettu. 

Residenssiohjelman ensimmäinen esitys oli Mimosa Norjan Dear Deer. Vuonna 2020 residenssissä toteutettiin Samuli Laineen Nurture.

Mitä tarjotaan?

Vuonna 2021 residenssiin valitaan yksi taiteilija. Todellisuuden tutkimuskeskus maksaa taiteilijalle yhden kuukauden palkan 2500 euroa. Sen lisäksi hän saa käyttöönsä vähintään 1500 euroa tuotantorahaa ja harjoitustilan Eskus – Esitystaiteen keskuksesta, Helsingin Suvilahdesta ajalle 28.06.-31.07.2021.

Residenssitaiteilijalle korvataan matkakulut Kuopioon sekä majoituskulut siellä kahden viikon ajalta. ANTI-festivaali järjestää teokselle sen vaatiman esitystilan ja vastaa yhdessä Todellisuuden tutkimuskeskuksen kanssa teoksen tiedotuksesta ja markkinoinnista.

Molemmat tuotantotahot, Todellisuuden tutkimuskeskus ja ANTI-festivaali, tarjoavat tekijälle mentorointiapua ja tuotannollisen tuen esityksen harjoitus- ja esitysvaiheessa.

Miten hakea?

Hakuaika vuoden 2021 residenssiin on 15.12.2020–17.01.2021. Lähetä hakemus sähköpostilla hakuajan puitteissa osoitteeseen info@todellisuus.fi. Merkitse sähköpostin nimikenttään ”Hakemus mahdottoman esityksen residenssiin”. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakemuksen tulee sisältää:

  • Yhteystietosi: nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite
  • Ansioluettelosi
  • Kuvaus mahdottomasta esityksestä, jonka haluat residenssissä toteuttaa
  • Vastaus kysymyksiin: 

1) Miksi esitys on mielestäsi mahdoton?  

2) Miksi esitys pitäisi silti toteuttaa?

Huomioithan, että jos taloudelliset työskentelyolosuhteesi ovat sinusta mahdottomat ja haet residenssiohjelmaan niitä parantaaksesi, se ei vielä tee esityksesi sisällöstä tai muodosta mahdotonta.

  • Esityksen budjetti, eli arvio siitä miten paljon tuotantorahaa käyttäisit ja mihin

Vaikka residenssiesitys esitetään ANTI-festivaalilla, sen ei tarvitse olla paikkasidonnainen, eikä sen tarvitse olla ANTI-festivaalin teeman mukainen.

Miten residenssitaiteilija valitaan?

Vuonna 2021 valinnan tekee Todellisuuden tutkimuskeskuksen taiteellinen johtaja Julius Elo. Valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille 11.2.2021.

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Iiris Tuisku, +358 400 641 989 / iiris@todellisuus.fi  (ma-pe klo 9-17)

Lue lisää Todellisuuden tutkimuskeskuksen verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Residenssit Avoimet haut