01.02.2022

Mahdottoman esityksen residenssi

Taiteilija, unelmoitko mahdottomasta esityksestä?

HAE MAHDOTTOMAN ESITYKSEN RESIDENSSIOHJELMAAN!

MIKÄ?

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on tarkoitettu utooppisille taiteilijoille, jotka toimivat Suomessa, ja joilla on esitystaiteellisia, vielä toteutumattomia unelmia. Residenssi on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen (TTK) pääohjelmistoa vuosina 2022-2023. Ohjelman yhteistyökumppanina toimii ANTI-festivaali (ANTI) Kuopiosta. Residenssiin valitaan avoimen haun kautta yksi työryhmä (1–2 henkilöä). 

Residenssi työskentely jakautuu kahdelle vuodelle ja se tapahtuu Kuopiossa. Vuonna 2022 työryhmä työskentelee Kuopiossa kahden viikon mittaisella residenssijaksolla. Vuonna 2023 työryhmä toteuttaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon “mahdottoman” esityksen. 

Residenssiin valitulle 1–2 hengen työryhmälle tarjotaan palkkio vuonna 2022 tehdystä taiteellisesta työstä ja majoitusmahdollisuus työskentelyjakson ajaksi. Työskentely voi rakentua suunnittelusta, verkostoitumisesta ja harjoittelusta ja siihen sisältyy jollain tavalla yleisölle näkyvä osa; työpaja, demo, taiteilijatapaaminen. Lopullinen esitys toteutetaan TTK:n pääohjelmistossa vuonna 2023, yhteistyössä ANTI-festivaalin kanssa.  Molempina vuosina työryhmä arvioi projektin taiteellisen tutkimuksen prosessin ja tulokset, ja toimittaa järjestäjille raportin marraskuun loppuun mennessä. Raportti tai sen julkinen versio julkaistaan TTK:n blogissa. 

Residenssiohjelman aiemmat esitykset: Mimosa Norja, Dear Deer (2019), Samuli Laine, Nurture (2020), Emelie Zilliacus ja Martin Paul, Exhibit (2021). 

MITÄ TARJOTAAN?

Vuonna 2022 residenssiin valitaan yksi taiteilija/työryhmä (1-2 henkilöä). Todellisuuden tutkimuskeskus maksaa taiteilijalle kahden viikon palkan, 1500 euroa. Sen lisäksi hän saa käyttöönsä 500 euroa tuotantorahaa ja harjoitustilan Kuopiosta kahden viikon ajalle syyskuussa 2022. Residenssitaiteilijalle korvataan matkakulut Kuopioon sekä majoituskulut kahden viikon ajalta. 

Vuonna 2023 ANTI-festivaali järjestää teokselle sen vaatiman esitystilan tai julkiseen esityspaikkaan liittyvät luvat. Todellisuuden tutkimuskeskus maksaa taiteilijalle kahden viikon palkan, 1500 euroa. Sen lisäksi hän saa käyttöönsä 1500 euroa tuotantorahaa ja harjoitustilan Kuopiossa. Residenssitaiteilijalle korvataan matkakulut Kuopioon sekä majoituskulut kahden viikon ajalta. ANTI-festivaali vastaa yhdessä Todellisuuden tutkimuskeskuksen kanssa teoksen tiedotuksesta ja markkinoinnista. 

Näiden lisäksi molemmat tuotantotahot, Todellisuuden tutkimuskeskus ja ANTI-festivaali, tarjoavat tekijälle mentorointiapua ja tuotannollisen tuen harjoitus- ja esitysvaiheessa.

MITEN HAKEA?

Hakuaika vuoden 2022-23 residenssiin on 1.2.-28.2.2022. Lähetä hakemus sähköpostilla hakuajan puitteissa osoitteeseen info@todellisuus.fi. Merkitse sähköpostin nimikenttään ”Hakemus mahdottoman esityksen residenssiin”. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Katso tarkat hakuohjeet tästä.

MITEN RESIDENSSITAITEILIJA VALITAAN?

Vuonna 2022 valinnan tekee Todellisuuden tutkimuskeskuksen taiteellinen johtaja Julius Elo. Valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille 15.3.2022. Residenssiin valittu taiteilija julkaistaan yleisölle myöhemmin keväällä 2022. 

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Katja Kirsi, +358 400 641 989 / katja@todellisuus.fi

Lue lisää Todellisuuden tutkimuskeskuksen verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Residenssit Avoimet haut