26.03.2015

Maidanin päiväkirjat 27.3.2015 Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO), Suomen PEN ja Suomen Kansallisteatteri kutsuvat Maailman teatteripäivän 27.3.2015 kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen. Lämpimästi tervetuloa!

Maidanin päiväkirjat on ukrainalaisen kirjailijan Natalia Vorozbytin näytelmä, joka tapahtuu Kiovan kaduilla ja erityisesti Maidanin-aukiolla, johon marraskuussa 2013 alkaneessa vallankumouksessa kokoontui satojatuhansia ihmisiä. Maidanin päiväkirjat on dokumentti väkivallan kuukausista myrskynsilmässä, niin kuin ihmiset ne kokivat siinä hetkessä.  

Maailman teatteripäivän ohjelma perjantaina Lavaklubilla 27.3.2015 kello 15-17:

MAIDANIN PÄIVÄKIRJAT
Näyttelijät Johannes Holopainen, Niina Koponen, Kaisa Mattila, Pihla Penttinen, Ylermi Rajamaa ja Antti Reini lukevat näytelmästä osia, jotka on suomentanut Eero Balk. Lukuteatteriesityksen ohjaa Juha Jokela.

KESKUSTELU
Keskustelua käydään näytelmän herättämien ajatusten pohjalta ja taiteilijoiden sanavapaudesta.

Keskustelijoina näytelmäkirjailija Natalia Vorozbyt, kirjailija ja Suomen PENin puheenjohtaja Sirpa Kähkönen sekä näytelmäkirjailija ja ohjaaja Juha Jokela. Mukana myös suomentaja Eero Balk ja keskustelun vetäjä Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) johtaja Hanna Helavuori. Yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja osallistua keskusteluun.
***
klo 16.45

TEATTERIALAN PALKINTOJEN JAKO

TINFO jakaa kolme palkintoa rohkeille teatterintekijöille ja teatterin puolestapuhujille.
Jaossa TINFO-palkinto, Silmänkääntäjä-palkinto ja vuoden esityksen Thalia-palkinto.

Teatterikeskus jakaa lisäksi Vuoden teatteriteko -palkinnon.

Lisätietoa teatterialan palkinnoista löytyy TINFO-verkkosivuilta.

Tapahtumasivu Facebookissa.

TERVETULOA!Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa Maailman teatteripäivää on vietetty 27.3. aina vuodesta 1961 lähtien. Aloitteen Maailman teatteripäivästä teki suomalainen professori, teatterinjohtaja Arvi Kivimaa. Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) on Suomen ITI-keskus.