19.05.2016

Maria Baric Company palkittiin jälleen – uutuusteos nousi yleisömenestykseksi Kuubassa

Helsinkiläisen visuaalisen teatterin ryhmän Maria Baric Companyn espanjankielinen uutuusteos Burbujas de Fantasia kantaesitettiin Kuubassa, kansainvälisillä nukketeatterifestivaaleilla Matanzanin kaupungissa.

Paikallisen El Miron Cubano teatterin kanssa toteutetun yhteistuotannon nuket ja muu visuaalisuus valmistuivat puolalaisen marionettinukkemestari Wiktor Wiktorczykin kanssa suomalais-kuubalais-serbialais-puolalaisella taiteilijatyöryhmällä.Visuaalista teatteria  ja marionettinukketeatteria yhdistelevä 12 esiintyjän uutuustuotanto nousi festivaalien yleisömenestykseksi ja oli vahvasti esillä myös paikallisessa mediassa. Kuuban televisiossa, radiossa ja lehdissä uutisoidun uutuusteoksen lisäksi festivaaleilla nähtiin myös Companyn tulinukketeatteriteos Ave Fenix. Esitykset keräsivät yhteensä yli 4000 katsojan yleisön ja nousivat molemmat festivaalien eniten katsotuimmiksi esityksiksi. Kuubassa “nukketeatterin pääkaupungiksi” luonnehditussa Matanzanin kaupungissa Maria Baric Companyn esitykset alkavat olla jo käsite – ne ovat haalineet kansainvälisten festivaalien suurimmat kävijämäärät jo kolmena peräkkäisenä vuotena.

Festivaalipalkinnon lisäksi Companylle myönnettiinkin vierailulla erityinen Kunniadiplomi, tunnustuksena Matanzanissa suureen suosioon nousseesta taiteellisesta toiminnasta sekä menestyksekkäästä monivuotisesta suomalais-kuubalaisesta yhteistyöstä. Yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa. El Miron Cubano teatterin kanssa yhteistuotantona toteutettu espanjankielinen sovitus Companyn teoksesta Ave Fenix on Kuuban ensiesityksensä jälkeen kiertänyt maan eri kaupungeissa ja sille on parhaillaan suunnitteilla myös laajempi Latinalaisen Amerikan kiertue. 

Maria Baric Company
050 3294693
info(a)mariabaric.com

www.mariabaric.com
www.facebook.com/mariabariccompany

Linkkejä:
www.giron.cu/es/noticia/cultura/matanzas-ciudad-de-t%C3%ADteres
www.lajiribilla.cu/articulo/un-taller-titiritero-que-tiende-desde-cuba-puentes-al-mundo