Mikä TINFO on?

TINFO vaikuttaa, viestii, välittää, tietää ja tilastoi

Teatterin tiedotuskeskus ry, Teaterinfo Finland, Theatre Info Finland (TINFO) palvelee alan ammattilaisia Suomessa ja muualla maailmassa. TINFO on välittäjä ja mahdollistaja. Se tukee toiminnallaan taiteilijoidemme verkottumista ja kansainvälistä liikkuvuutta sekä edistää esittävien taiteiden yhteistuotantoja ja kumppanuuksia.

TINFO levittää tietoa suomalaisista kiertävistä teatteriesityksistä ja kiinnostavista kotimaisista näytelmäteksteistä.

TINFO on aktiivinen lukuisissa verkostoissa Suomessa ja kansainvälisesti. TINFO on mm. Kulttuuria kaikille -järjestön ja Tekstin talo ry:n jäsen.

Lisäksi TINFO koordinoi ja hallinnoi erilaisia vaihtuvia hankkeita, kuten suomalais-venäläinen NOKKA/HOC-teatteriyhteistyöhanke ja MOTI – teatterin ja esitystaiteen kansainvälisyysohjelma. Syksyllä 2014 päättyneen tuottajien työvaihto-ohjelma TAIVEX2:n loppuraportit ja mm. tuottajien työhyvinvointia selvittävä artikkelikokoelma ovat kaikkien luettavissa www.tinfo.fi/taivex.

Uutiskirjeitä ja someviestintää

TINFO lähettää tilaajille teatterialan sähköistä ajankohtaistiedotetta säännöllisesti:

  • suomeksi TINFO-tiedote, noin 43 kertaa vuodessa
  • ruotsiksi TINFO e-Nytt, 6-8 kertaa vuodessa sekä
  • englanniksi TINFO e-News, 2-4 kertaa vuodessa.

Muunkielisiä uutiskirjeitä valmistamme tarpeen mukaan. Tilaa tiedotteet: tinfo(a)tinfo.fi. Samaan osoitteeseen voitte lähettää omia tiedotteitanne meille ehdolle, eteenpäin jaettavaksi.

Teatteritiedon janoisen kannattaa seurata meitä myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.


Tietokantoja

TINFO pitää yllä erilaisia tietokantoja, joita ovat esimerkiksi ammattiteatterien ja kesäteatterien ensi-iltalistat, ILONA-esitystietokanta ja suomalaisten näytelmien käännöstietokanta.

Ulkomaista teatteriammattilaista palvelemaan on räätälöity New Plays from Finland -tietokanta.

TINFO julkaisee vuosittain ammattiteattereiden tilastot ohjelmistoista, katsoja-, henkilöstö- ja talousluvuista. Harrastajateatteritilastot kootaan joka 3. vuosi. Teatteritilastot löytyvät verkkosivuiltamme, mutta Teatteritilastot-kirjan voi myös tilata: www.tinfo.fi/verkkokauppa.

Teatterintekijöitä varten TINFO on kerännyt tiedot haettavana olevista apurahoista. Apurahavahti-palvelussa käyttäjä voi tilata sähköpostiinsa hälytyksen meneillään olevista hauista.

Teatterin puolesta puhujalle kättä pidempää löytyy: www.tinfo.fi/teatterinpuolesta
 

Kansainvälistä toimintaa

TINFO toimittaa ja julkaisee asiantuntijajulkaisuja (TINFO News) eri kielillä.

TINFO tarjoaa teatterialan ammattilaisille kansainvälisen liikkuvuuden neuvontaa, mentorointia ja muuta valmennusta: http://www.tinfo.fi/fi/Kansainvalisen_liikkuvuuden_valmennus

Esitys- ja taiteilijaviennin ja kansainvälisten yhteistuotantojen tueksi löytyy TINFO-verkkosivuilta myös Liikkuvuuden työkalupakki (suomeksi), Verktygslåda för internationell mobilitet (på svenska) ja Toolkit for Theatre Production and Mobility (in English).

TINFO jakaa apurahoja suomalaisten näytelmien kääntämiseen muille kielille. Apurahaa voi saada myös ulkomailla vierailevien esitysten tekstitysten kääntämiseen. Hakukriteerit ja lomake: www.tinfo.fi/fi/tinfoapuraha

Ota yhteyttä ja seuraa toimintaamme:

tinfo(at)tinfo.fi

twitter.com/tinfotweets
 

Lue lisää meistä