20.05.2022

Utopiakonsultaatio

Millaisia utopioita syntyy metsässä?

Todellisuuden tutkimuskeskus syventyy utopioihin sekä ihmisten ja muunlajisten eläinten suhteeseen lähimetsiä puolustavilla Kivikon Metsäfestivaaleilla toukokuussa.

Esitystaiteilija Maria Santavuori johdattaa Utopiakonsultaatiossa yhden osallistujan kerrallaan Kivikon metsän siimekseen tutkimaan ympäristöä esityksellisin harjoittein. Esityksen aineistona on kaikki mitä ympäristö tarjoaa, ja se, miten osallistujan toiveet, tunteet tai kysymykset heijastuvat ympäristöön. Utopiakonsultaatio avaa mahdollisuuden pysähtyä ja hypätä sivuun säännöistä, jotka usein kutsuvat meitä tietynlaiseen olemiseen ja jopa tarkkaamattomuuteen suhteessa itseemme ja ympäröivään todellisuuteen ja sen kerroksiin.

Kontulan kirjastossa nähtävä tanssitaiteilija Matilda Aaltosen ja kuvataiteilija Outimaija Hakalan videoteos Lajienvälisiä kohtaamisia tutkii ihmisten ja muunlajisten eläinten suhdetta sekä kohtaamisia niin, että teokseen valikoidut eläimet saavat määrittää tilanteiden kulun ja ovat vahvoja toimijoita. Eläimet on pyritty prosessissa kohtaamaan tietoisina ja meistä riippumattomina itsenäisinä olentoina, jotka ovat yhtä lailla kaupunkimme asukkaita kuin ihmiset. Jotkut heistä ovat paljasjalkaisia helsinkiläisiä, toiset ovat muuttaneet tänne muualta, osa on vain ohikulkumatkalla.

TTK Kivikon Metsäfestivaaleilla

Utopiakonsultaatio

Su 22.5. klo 13 / 14 / 15 (ajanvarauksella)
Lähtö: Ruutipuiston leikkipaikka, Linnoittajantie 4, 00940 Helsinki. Leikkipaikalle on 1 km Kontulan Metropysäkiltä.
Vapaa pääsy. Kesto n. 45 min. Paikkoja on rajoitetusti.
Varaa paikkasi: saana@todellisuus.fi

La 28.5. klo 12-15 (ilman ajanvarausta)
Lähtö: Ruutipuiston leikkipaikka, Linnoittajantie 4, 00940 Helsinki. Leikkipaikalle on 1 km Kontulan Metropysäkiltä.
Vapaa pääsy. Kesto n. 30 min. Paikkoja on rajoitetusti.

Lajienvälisiä kohtaamisia

Ma 23.5. klo 17.15
Ti 24.5. klo 17.15
Ke 25.5. klo 17
La 28.5. klo 14 (esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen)
Kontulan kirjasto, Ostostie 4, 00940 Helsinki
Vapaa pääsy. Kesto n. 30 min.

Teostiedot

Helsingissä 16.-29.5.2022 järjestettävä Kivikon Metsäfestivaali puolustaa lähimetsiä ja helsinkiläisille vähemmän tunnettua erämaamaista kaupunkimetsää, Kivikon metsää. Kahden viikon aikana ohjelmassa on eri järjestöjen, toimijoiden ja yksityishenkilöiden järjestämiä retkiä, esityksiä, työpajoja ja luentoja. Festivaalin järjestää Kivikon metsän puolesta -yhteisö.

Todellisuuden tutkimuskeskus on helsinkiläinen esitystaiteellisten seikkailijoiden kollektiivi. TTK toteuttaa esityksiä, työpajoja ja muita tutkimusmatkoja todellisuuteen Kontulan alueella osana Helsingin mallia vuosina 2022-2024.
 


Lisätiedot: Anna Suoninen / tuottaja
anna@todellisuus.fi
www.todellisuus.fi
Instagram: @realityrescen
Facebook: @todellisuudentutkimuskeskus

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat