28.01.2021

Yö ry. Non Grata - Force Majeure photo by Caroline Sada

Monitaiteinen taiteilijayhdistys Yö ry

Helsingin keskustaan avautuva Yö Galleria esittelee monitaiteisilla näyttelyillään niin jäseniensä kuin kutsuvierastaiteilijoiden teoksia. Yö ry:n toiminnan keskiössä on taiteen tekijöiden työskentelyedellytysten ja tulonsaantimahdollisuuksien parantaminen sekä jäsenistön laaja-alainen hyvinvointi.

Helsingin keskustassa, Lönnrotinkatu 33:ssa toimii helmikuusta eteenpäin Yö Galleria. Kevään aikana galleriassa nähdään kansainvälisten taiteilijoiden kutsunäyttelyitä, kaksi kuukautta kestävä monitaiteinen festivaali sekä uuden taidejulkaisun lanseeraus. Syyskausi koostuu avoimella haulla valituista näyttelyistä ja tapahtumista.

Gallerian taustalla on lokakuussa perustettu taiteilijayhdistys Yö ry, jonka jäsenmäärä on jo ylittänyt sadan hengen rajapyykin.

Yön toiminnan ytimessä on yhteisöllisyys sekä taide- ja kulttuurialan tekijöiden tulonsaantimahdollisuuksien parantaminen. Yhdistyksemme jäsenmäärän räjähdysmäinen kasvu kertoo, että kaltaisillemme toimijoille on kysyntää ja tarvetta, sanoo Yö ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Pitkänen

“Maailmanlopun maisemat” käynnistää näyttelytoiminnan

Yö Gallerian avajaisnäyttely on korkean profiilin kansainvälistä tasoa. Yö ry:n jäsen, maailmalla suurta suosiota nauttiva virolainen Al Paldrok tuo Suomeen Non Grata -performanssiryhmänsä kiitetyn Apocalyptic Landscapes -näyttelyn.

Vaikka koronan takia avajaisia ei järjestetä, näyttelyyn on avoimet ovet 2.2. alkaen.

Yhteisöllinen Yö Fest julistaa kevään alkaneeksi

Maaliskuussa pyörähtää käyntiin kaksi kuukautta kestävä Yö Fest, josta on tuleva toistuva tapahtuma Helsingin kevääseen.

Yö Fest esittelee kaupunkilaisille ja Helsingin kulttuurikentälle uuden taiteilijayhdistyksen, sen jäsenistön ja toimintatavat. Festivaalin ohjelmisto koostuu jäsentaiteilijoiden teoksista, esityksistä ja tapahtumakonsepteista. Neljä ryhmänäyttelyripustusta ja lukuisat tapahtumat virvoittavat kulttuurielämää ja edistävät koteihinsa eristäytyneiden kaupunkilaisten hyvinvointia. Taideteokset ovat myynnissä ja niitä voi ostaa myös Yö ry:n verkkosivujen kautta. 

Festeillä nähdään mm.  Jarkko Räsäsen Tuntematon tekijänoikeus -teoksen screening Kari Yli-Annalan alustuksella. Yö Festin yhteydessä julkaistaan myös Yö Lehti, jäsenistön yhteinen taideteos, jonka sivuilta löytyy kollaasimainen ja monitaiteinen kattaus kuvia, tekstejä ja kannanottoja.

Yö ry:n alkukevät 2021: 

Videomakasiini Vol 1, Vanha 123, Kaivokatu 37 B, Porvoo 4.1.–29.1.2021 arkisin klo 11–13 ja 16–17. Ei ikärajaa eikä sisäänpääsymaksua. 

Apocalyptic Landscapes, Yö Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki.  2.-28.2.2021, ti-pe klo 14-19, la-su 12-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Yö Fest maalis- ja huhtikuussa 2021 Yö Galleriassa ja sen ympäristössä. Näyttelyihin ja valtaosaan tapahtumista on vapaa pääsy. Tarkempi aikataulu ja ohjelma päivittyy Yö ry.n nettisivuille. Sivustolla myös lisätietoa yhdistyksestä, sen jäsenistöstä ja tapahtumista: www.yory.fi

Joukkorahoituskampanja on käynnissä 26.1.–1.3. 2021

Lisäinfoa: info@yory.fi

Puh: 040 522 2770

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset