25.04.2024

Kabaret Kalashnikov

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin koko ohjelmisto julkaistu

Festivaali järjestetään Imatralla 26.7.-3.8.2024.

Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry on järjestänyt Imatralla Kaakkois-Suomen suurinta ammattiteatteritapahtumaa vuodesta 2004. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kokoaa Imatralle jälleen monipuolisen ohjelmiston.

Festivaalin ohjelmistossa esitetään draamaa, tanssiteatteria, fyysistä teatteria, musiikkia, sirkusta, katuteatteria ja elokuvaa. Tänä vuonna festivaalilla on mahdollista osallistua myös kahteen työpajaan. Kolmepäiväinen klowneriatyöpaja järjestetään 28.-30.7. ja  90 min. tanssityöpaja 30.7.

Työpajoista ja ennakkoilmoittautumisesta lisätietoa nettisivuillamme.

Katso koko festivaalin ohjelma: https://blackandwhitetheatre.fi/
Festivaalin käsiohjelma tulee jakeluun vappuun mennessä. 

PÄÄOHJELMISTO

26.7. Barcelona Flamenco Ballet / CARMEN (Katalonia)
27.7. Kauri Honkakoski Company / HINTERLAND (Suomi)
31.7. cie.toula limnaios  / STAUBKINDER (Saksa)
1.8. Kabaret Kalashnikov / TAVERNA STORIES (Saksa)
2.8. Kimmo Pohjonen / UZone (Suomi)
3.8. New Riga Theatre / KUUROJEN MAA (Latvia)

ESITYKSET KOSKENPARTAAN KÄVELYKADULLA

30.7 ja 31.7. kansainvälisesti palkittu kulttishow “OLE!”, Duo Paul Morocco & Marcial Heredia (Englanti, Espanja, Marokko)

Paul Moroccon esitystä “Ole!” on esitetty televisiossa ja teattereissa ympäri maailmaa jo kolmekymmentäviisi vuotta. Esityksestä on tullut kansainvälinen kulttihitti - flamencokomedia katsojille. Esitystä on kuvailtu uniikiksi, hauskaksi ja musikaaliseksi taideteokseksi; muiden positiivisten palautteiden lisäksi.

31.7. Andy Snatch Show, Andy Snatch (Englanti, Saksa)

Karismaattinen persoona, jolla on suuri huumorintaju ja terävä katse tarttua hetkeen. Brittinä hän nauttii elämälle, ihmisille, tilanteille ja ennen kaikkea ... itselleen nauramisesta! Vuodesta 1994 lähtien hän on kouluttanut itseään jongleerauksen parissa, yhdistäen klassisia ja nykyaikaisia tyylejä ilmaistakseen itseään. Hän on saavuttanut vaikuttavan osaamisen tason, joka on tehnyt hänestä yhden Euroopan parhaista komediajonglööreistä. Näytöksessään "Epätasapaino", englannin charmikkain katuesiintyjä esittää slackline-aktinsa. Alkuperäinen jongleeraustyyli, paljon ilkikurisuutta ja suuri annos karismaa yhdistyvät ja saavuttavat finaalin, jossa ei vain Andyn lihakset ole kipeinä!

31.7. ROC-IT SHOW, (Saksa)
Olet kuullut siitä, olet lukenut siitä, ja nyt on aika nähdä se livenä - suoraan tulevaisuudesta ... Se on "Roc-it Show"! Astu sisään ja tule katsomaan Kennyä, joka syö kanaa - tuo pölkkypäinen mies, jolla on rautainen käsi! Näe taipumaton käärmemies ja maailman ainoa puhallettava poika sekä monia vaarallisia ja hauskoja temppuja. Esitys on suunnattu kaikenikäisille ja se jää mieleesi ikuisesti. Esiintyjänä naapurisi - ystävällinen friikki.

2.8. ja 3.8. RAFLA, Kate & Pasi (Suomi)
Rafla on nykysirkuksen keinoin kerrottu tarina kiertävästä ravintolasta ja kahdesta ravintoloitsijasta, jotka rakastavat työtään ja toisiaan kommelluksista huolimatta. Raflassa kaikki ei aina mene niin kuin pitää, mutta ilo ja riemu on aina taattu. Kevyen komediallinen ja elämäniloinen teos kaappaa katsojat mukaan akrobatian ja jongleerauksen maailmaan, jossa pizzat, sipulit ja ihmiset lentävät, kun Raflan ravintoloitsijat käyvät toimeen!

Kate & Pasi on kymmenen vuoden ajan maailmaa kiertänyt ja kansainvälisesti palkittu duo, joka luo korkeatasoista, vauhdikasta ja huumorilla höystettyä sirkusohjelmaa. Duo on esiintynyt tunnettujen varietee-teattereiden ohjelmistoissa ja kiertänyt maailmalla kanadalaisen nykysirkusryhmä Cirque Eloizen, sekä pohjoisamerikkalaisen Cirque Dreamsin matkassa. Kotimaassa duo on nähty mm. Sirkus Finlandian ja Talvisirkus Hurjaruuthin tuotannoissa.

3.8. IHMEIDEN KIRJASTO, Plastilin teatteri (Suomi)
Nyt on aika astua maailmaan täynnä taikaa ja ymmärrystä. Tervetuloa seikkailuun, joka avaa silmänne toisten maailmoihin! Näytelmä vie teidät matkalle, jossa empatia ja yhteys ovat avainasemassa.

Ihmisten täytyy nyt enemmän kuin koskaan ymmärtää toisiaan paremmin. Uskomme vakaasti, että tämä näytelmä toimii tehokkaana keskinäisen ymmärryksen välineenä. Lapset ja perheet ympäriinsä, tulkaa mukaan lämpimään tarinaamme, joka sykkii sydämen rytmissä ja kutsuu meitä kaikkia kohti parempaa yhteisymmärrystä. Tervetuloa näkemään maailma uusin silmin - yhdessä!

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin esityksiä nähdään Teatteri Imatrassa, Kulttuuritalo Virrassa, Bio Vuoksessa sekä Kävelykatu Koskenpartaalla. Koko festivaalin ohjelma on nyt julkaistu. Nettisivulla koko ohjelmisto 26.4. mennessä.

Festivaalin nettisivut: https://blackandwhitetheatre.fi/

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on osa European Region of Gastronomy 2024 vuoden tapahtumia.

Lisätietoja:

Kamran Shahmardan (taiteellinen johtaja) ja Katri Lätt (puheenjohtaja) 0405588411
Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Ilmoitukset