27.01.2021

Niilo Helanderin Säätiön apurahat esittävälle taiteelle

Niilo Helanderin Säätiö julistaa vuosittain haettavaksi apurahoja muutamalle erikseen ilmoitettavalle hakualalle,  niin tieteellisiin kuin taiteellisiinkin projekteihin. Sen lisäksi hakija voi hakualojen ulkopuolelta  harkinnanvaraisesti tehdä hakemuksen myös muihin hankkeisiin (hakuajan puitteissa).

Säätiön sääntöjen mukaan tuetaan suomalaisia kulttuurihankkeita tieteen ja taiteen alalla, sekä kaupan ja teollisuuden kehittämiseksi. Hakea voivat sekä yksityiset henkilöt että työryhmät ja yhteisöt. Hakijan ei tarvitse olla Suomen kansalainen, mutta kytkös suomalaiseen kulttuuriin tai tutkimukseen tulee olla.

Menestys haussa riippuu hakemuksen tasosta sekä yleisesti tulleiden hakemusten määrästä ja tasosta. Viime vuosina säätiö on vuosittain tukenut hankkeita lähes miljoonan euron edestä, noin sata projektia on saanut myönteisen päätöksen. Hakemuksia on ollut perinteisesti paljon, viime vuonna yli 700.

Saajille tiedotetaan henkilökohtaisella kirjeellä toukokuun loppuun mennessä. Apurahansaajat ilmoitetaan myös julkisesti näillä kotisivuilla. Säätiö ei perustele kielteisiä päätöksiä.

HAKU 2021

Tänä vuonna hakualoja on vain yksi: Esittävät taiteet

Hakuaika on 1.2.-1.3.2021

Sähköiseen hakujärjestelmään pääsee tästä 1.2.2021 alkaen.

Lue lisää apurahasta ja hakemisesta Niilo Helanderin säätiön verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Apuraha