Niin se vain on

”Niin se vain on – maailmankaikkeus nukketeatteriesityksenä” on analyyttinen ja leikkimielinen esseekokoelma ja podcastsarja. Teosta on kirjoittanut kansainvälisestikin tunnustettu nukketeatteritaiteilija Ishmael Falke ja kuvittanut niinkin palkittu nukketeatterin pitkän linjan lavastaja kuin Johanna Latvala. Podcastsarjan äänisuunnittelusta vastaa kokenut Kalle Terästö.

Jaksojen aiheina ovat jokapäiväiset ja yleismaailmalliset ilmiöt kuten pörssi, hautajaiset, jalkapallo tai mielenosoitus, joita analysoidaan nukke- tai esineteatteriesityksellisestä näkökulmasta. Teos tuo nukketeatterista esiin ja kaikkien saavutettavaksi sen konkreettisen tavan katsoa tuttua vähän toisin. Teksteihin sisältyy yhteiskunnallinen ajattelu – se, miten tärkeää on nähdä “valmis” maailma toisin ja pyrkiä rakentavaan muutokseen. Teos tekee katsojasta tekijän ja oman elämäesityksensä ”auteurin”.

Hanke on Grus Grus Teatterin ja Aura of Puppetsin yhteistuotanto, ja sitä rahoittivat myös Taike ja Turun Teatterisäätiö. Kirja ilmestyi 3.11. Grus Grus Teatterin kustantamana.

Kirjaa voi tilata s.postitse: info(a)grusgrus.fi

Hinta 25 € + postituskulut. Pehmäkanttinen, väri, 132 sivua, ISBN: 978-952-94-5424-2.

Podcastin jaksoja voi kuunnella Grus Grus Teatterin verkkosivulta. Jaksoja on 30, ja uusi jakso ilmestyy aina keskiviikkoisin.