23.06.2020

Nukketeatterin intensiivikurssi

Nukketeatterin intensiivikurssi Turussa 4.-7.11.2020 esittävän taiteen ammattilaisille. HUOM! Huomaa siirretty ajankohta!

Vihdoinkin! Aura of Puppetsin ovet auki maailman upeimpaan taidemuotoon:

NUKKETEATTERIN KESÄYLIOPISTO -intensiivikurssi
4.-7.11.2020, Turku
Kurssipaikka ilmoitetaan myöhemmin osallistujille

Nukketeatteri elää vahvaa nousukauttaan ja Aura of Puppets tarjoaa nyt ensi kertaa mahdollisuuden oppia alan perusteita ammattilaisten vetämän intensiivikurssin muodossa. Kurssi on kohdennettu esittävän taiteen ammattilaisille, ammattiin opiskelijoille tai jo pitkään harrastaneille. Sen myötä saat välineitä nukkejen ja nukketeatterin käyttöön osaksi omaa ilmaisukieltä.

KOHDERYHMÄ
Esittävän taiteen ammattilaiset, ammattiin opiskelijat tai jo pitkään harrastaneet. (Taustaa voi olla esimerkiksi teatterissa, nukketeatterissa, soveltavassa teatterissa, sirkuksessa, esitystaiteessa, tanssissa, naamioteatterissa tai klovneriassa.)

KURSSIKUVAUS
Kurssi koostuu nukeilla näyttelemisen, nukenrakennuksen ja nukketeatterillisen ajattelun tuntikokonaisuuksista. Kurssilla rakennetaan vaiheittain itselle työväline, yksi pöytänukke, jonka evoluutio kulkee käsi kädessä nuketusharjoitusten kanssa hyvin yksinkertaisesta keppinukesta kohti versiota mouth-puppetnukesta. Käytännön harjoitteiden sekä keskustelun kautta tutustutaan nukketeatteriin taidemuotona ja opitaan sen perustekniikoita. Nuken elävöittämistä tarkastellaan kokonaisvaltaisesti nukketeatterin eri osa-alueista käsin. Osallistujilta toivotaankin valmiutta käyttää käsiensä lisäksi koko kehoaan ja ääntään, perustyökaluja ja aivojaan sekä avoimuutta ryhmätyöhön.

Opetus keskittyy mm. seuraaviin nukketeatterin avainasioihin:
– Nukeilla näytteleminen: elävöitys, reagointi, hahmo, puhe ja yhteisnuketus (12h)
– Nukenrakennus: nuketuksellisuus, liike, materiaalivalinnat (3h)
– Nukketeatterillinen ajattelu: elävöitys ja sen merkitykset, nuken dramaturgia, nukke, teatteri ja taide, esitystilanne ja sen mahdollisuudet (6h)

OPETTAJAT
Kurssin vetäjäkolmikko koostuu Aura of Puppetsin rautaisista nukketeatteriammattilaisista. Yhteenlasketusti opetustiimillä on lähes viidenkymmenen vuoden kokemus alalta. Opettajien tarkemmat esittelyt löydät alta.

Kaikki intensiivikurssin opettajat ovat paikalla koko kurssin ajan, ja tarkempi vetovastuu jakaantuu seuraavasti:
– Pia Kalenius (nukenrakennus)
– Antti-Juhani Manninen (nukketeatterillinen ajattelu)
– Merja Pöyhönen (nukeilla näytteleminen)

AIKATAULU
ke 4.11. klo 10-18 (sis. tauon, 1h)
to 5.11. klo 10-16 (sis. tauon, 1h)
pe 6.11. klo 10-16 (sis. tauon, 1h)
la 7.11. klo 9-13

HINTA
210,00 € (sis. materiaalit) Osallistujien toivotaan tuovan kurssille mukanaan omat sakset ja kuumaliimapistoolin (11-12mm).

Kurssi toteutetaan yhteistyökumppani TEHDAS Teatterin tiloissa osoitteessa Itäinen Rantakatu 64, Turku. Kurssi-ilmoittautumiset viimeistään 31.7.2020. Kurssille on rajoitettu osallistujamäärä, eli toimi nopeasti! Suurin osa kurssipaikoista on jo varattu.

Kurssipaikka vahvistetaan lunastamalla kurssimaksu Holvista:
https://holvi.com/shop/AuraofPuppets/product/957a244eaec5a57b8aa8df5f025f96ab/

Kurssille on rajattu määrä paikkoja, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova, eikä kurssimaksussa ole palautusoikeutta. Kurssi toteutuu, mikäli kurssin minimiosallistujamäärä täyttyy. Mahdollisessa peruutustapauksessa kurssihinta maksetaan kuitenkin takaisin täysimääräisenä. Muissa tapauksissa kurssihinnan palautus ei ole mahdollista.

Sinua voisi kiinnostaa

koulutus