17.05.2011

Nykyteatteriryhmä Und er libet keikkailee toukokuussa Lofooteilla ja Ranskassa

Nykyteatteriryhmä Und er libet keikkailee toukokuussa Lofooteilla ja Ranskassa

Und er libet –ryhmän esitys GISELLEN KEVEYS JA KUOLEMA lähtee toukokuussa keikoille Norjan Lofooteille ja Ranskaan. Romanttista balettikuvastoa ja trash-estetiikkaa yhdistelevä Giselle nähdään 26.5. Stamsundin kalastajakylässä kansainvälisillä teatterifestivaaleilla. Norjasta kahdeksanhenkinen esiintyjäporukka siirtyy ohjaaja Anna-Mari Karvosen ja koreografi Anna Mustosen johdolla Gennevilliersiin, Pariisin liepeille TJCC-nykyteatterifestivaalille 28.5.

Ranskalaiset TJCC-festivaalijohtajat nappasivat GISELLEN KEVEYS JA KUOLEMA –esityksen ohjelmistoonsa marraskuussa nähtyään sen Baltic Circle –teatterifestivaalissa Helsingissä. Vieraat olivat Suomessa ensimmäistä kertaa. Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO), Suomen Ranskan-instituutin ja Baltic Circlen kutsumat TJCC:n Pascal Rambert ja Nicole Martin pitivät näkemästään ja sanoivat heidän teatteri-Eurooppansa laajentuneen yhdellä maalla. Très Jeunes Créateurs Contemporains hakee nimensä mukaisesti tapahtumaansa kaikkein nuorimpien taiteilijoiden teoksia. Suomalais-ruotsalainen Nya Rampen / Insitutet on toinen meikäläisistä Ranskaan kutsutuista, Conte d'Amour -esityksellään.  

Giselle_2_Und er Libet

GISELLEN KEVEYS JA KUOLEMA –produktiossa on mukana koululaisikäisiä esiintyjiä. Stamsundin tapahtumassa ohjaaja Anna-Mari Karvonen osallistuu Lapset lavalla –keskusteluun. Suomalainen Und er libet esiintyy kovassa seurassa, kun Norjassa ohjelmassa on myös esitystaiteen eurooppalainen hittiryhmä Gob Squad. Myös Gob Squad tuo 8-14 –vuotiaat teatterilavalle Stamsundissa. Brittiläis-saksalais-belgialaisen Gob Squadin toinen teos, Helsingissä kuvattu autenttinen videoesitys nähtiin meillä viimekertaisessa Baltic Circlessä.

Und er libet on vuonna 2006 perustettu, nuorista teatterintekijöistä, muusikoista ja tanssijoista koostuva kollektiivi. Ryhmän aiempiin teoksiin kuuluu mm. Bakkantit-trilogia.

TINFO – Teatterin tiedotuskeskus tukee suomalaisten teatterintekijöiden liikkuvuutta muiden muassa auttamalla taiteilijoitamme verkostoitumaan kansainvälisesti, tuottamalla materiaaleja ja showcase-tilaisuuksia. Kansainvälisille kiertueille valmiita teatteriesityksiä löytyy TINFOn verkkosivuilta.