Ohjaajat, dramaturgit ja esitykset liikkeelle Suomen ja Viron välillä

 
Vuonna 2018 suomalaisia teatterintekijöitä liikuttanevat Baltoscandal-festivaali heinäkuun alussa Rakveressa, DRAAMA-festivaali Tartossa syyskuussa ja Viron 100-vuotisjuhlan teatteriyhteistuotannot ympäri vuoden ympäri maata.
 
OTSA-kokeiluhanke on mukana mahdollistamassa suomalaisten teatteriohjaajien ja dramaturgien lyhytkestoisia neuvottelu- ja verkostoitumismatkoja Viroon. Ohjelman kautta järjestetään lautta-, bussi- ja junamatkoja Viroon ja takaisin sekä katetaan kohtuullisia majoituskustannuksia Virossa vuonna 2018 (tai niin kauan kuin hankkeeseen varattuja resursseja riittää). Huom! Aikalisä: Matkoja on varattu nyt 20 kpl, joten kiintiö (2018) on toistaiseksi TÄYNNÄ. Lisätietoa:  jukka.hyde.hytti(a)tinfo.fi


Hankkeen taustalla ovat Teatterin tiedotuskeskus TINFO – Theatre Info Finland, Suomen Viron-instituutti – Soome Instituut (Tallinna, Tartto) ja Suomen Teatteriohjaajat ja Dramaturgit ry (STOD). Kukin ohjelmassa mukana oleva teatterintekijä kirjoittaa TINFOlle ja instituutille (finst.ee) lyhyen vapaamuotoisen raportin tapaamistaan ihmisistä, uusista kontakteista ja näkemistään esityksistä ja kertoo halutessaan Suomi–Viro -suunnitelmistaan.

Vuoden 2018 lopulla hankkeen suomalaiset taustayhteisöt (TINFO, FINST.ee, STOD) arvioivat yhdessä hankkeen vaikutuksia ja tekevät mahdolliset jatkosuunnitelmat vuosille 2019 ja 2020. Suomessa toimiva Viro-instituutti – Eesti Instituut ja Viron suurlähetystö Helsingissä tukevat vastavuoroisesti – omien resurssiensa puitteissa – virolaisten teatterintekijöiden matkoja Suomeen. Virossa asiasta tiedottaa Eesti Teatri Agentuur.

Keväällä 2018 laajenee Suomen kulttuuri-instituuttien TelepART-liikkuvuustukiohjelma myös Viroon. Se mahdollistaa pienimuotoisten Suomen ja Viron välillä tapahtuvien esitysvierailuiden osarahoituksen (maks. 1 000 euroa).

Lisätietoa: http://www.applytelepart.com/