28.04.2021

OYT etsii sisältöä Etämysteryboxeihin

Mysterybox on Oulun Ylioppilasteatterin yllätyksellinen taideilta, jota on järjestetty Valvenäyttämöllä vuodesta 2014 alkaen. Mysterybox voi pitää sisällään mitä tahansa performansseista musiikkiesityksiin, elokuviin tai runonlausuntaan. Esityksistä paljastetaan ennalta ainoastaan vihjesana. Vuosien saatossa Mysteryboxista on muodostunut suosittu konsepti, jonka esitykset ovat löytäneet innokkaan katsojakunnan.

Oulun Ylioppilasteatterin perinteiset Mysterybox-esitykset jatkuvat Etämysteryboxeina! OYT On Yllätyksiä Täynnä! Etämysteryboxit ovat katsottavissa ilmaiseksi OYT:n Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa. Ensimmäinen Etämysterybox vihjesanalla Lampi julkaistiin 31.3. ja on katsottavissa seuraavaan Etämysteryboxiin saakka. Eri palveluiden videolinkit löytyvät koottuna OYT:n kotisivulta.

Onko sinulla prokkis, jonka haluaisit näkyville? Huvittaisiko tehdä taidetta, vaikka olet paljon kotioloissa? Esimerkiksi pienellä kaveriporukalla tuotettu lyhytnäytelmä tai -elokuva, itse kirjoitettu peilin edessä kuvattu monologi, omistä sävellyksistä koostuva kazoo-pillikeikka tai sorminukkeesitys sopivat hyvin Etämysteryboxin sisällöksi. Keksipä sinä, sillä estradi on sinun!

Taltiointimenetelmän ei tarvitse olla ammattitasoista, puhelimella kuvattu somevideo Instagram- tai TikTok-tyyliin sopii Etämysteryboxiin aivan mainiosti! Kevätkaudella Etämysterybox-videoita julkaistaan juhannukseen saakka.

Jos sinulla heräsi inspiraatio, ota yhteyttä OYT:n Mysterybox-vastaaviin: Emma Salo (emma.anniina.salo@gmail.com) ja Jenna Kurikkala (jenna.kurikkala@gmail.com) vastaavat kysymyksiin ja ottavat vastaan ohjelmaa.

Oulun Ylioppilasteatteri kehottaa noudattamaan voimassa olevia koronarajoituksia ja -ohjeistuksia taltiointeja tehdessä.

Lisätietoja