27.08.2020

Oblivia Verdrängen promo 2020

Oblivian mieletön loikka  

 
Helsinkiläisen esitystaiteenryhmä Oblivian juurtuminen osaksi kansainvälistä esittävän taiteen kenttää jatkuu. Ryhmän seuraava teos, Obsessions tullaan tekemään yhdessä Theater Bremenin ja Opernhaus Wüppertalin kanssa. Oblivia osallistui suunnitelmallaan NOperas-hakuun ja tuli valituksi 70 muun ehdotuksen joukosta. NOperas on NRW-kulturin hanke, jonka ideana on kehittää musiikkiteatteria ja yhteistyötä taidetalojen ja vapaan kentän välillä. Haku oli nyt ensimmäistä kertaa auki muillekin kuin saksalaisille toimijoille.
 
Obsessionsin ensi-ilta on suunniteltu alkuvuoteen 2022 Bremenissä. Se on toinen osa Oblivian kokeellisten musiikkiteatteriteosten Tunteet ja politiikka -trilogiassa. Ensimmäinen esitys Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen, joka ehti maailman ensi-iltaansa Theater Rampessa Stuttgartissa helmikuussa 2020 ennen koronasulkua. Teos on kutsuttu Århusiin SPOR-festivalille 12.9.2020. Suomessa esitys tullaan näkemään kevään peruutusten jälkeen Espoon kaupunginteatterissa lokakuussa.  
 
Tämä vuosi on Oblivian 20. toimintavuosi. Taiteellaan ja kansainvälisyydellään uraauurtava ryhmä on mukana MOTI-kansainvälisyysohjelmassa, jota TINFO tuottaa ja koordinoi Suomen Kulttuurirahaston rahoituksen turvin. 
 
TINFO / 27.8.2020
 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Festivaalit Uutiset Esitystaide